Vicepremierul Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, declara o intelege pe Gabriela Firea, care a demisionat vineri din partid, pe fondul disputelor din organizatia Ilfov, si afirma ca "este profund incorect" modul in care s-au comprtat "colegii de la PNL".

"Sunt foarte suparat", a spus acesta, intr-o inverventie telefonica pentru B1 TV, adaugand ca "ce s-a intamplat la Ilfov este profund incorect din partea colegilor de la PNL".

"O inteleg", a continuat el, exprimandu-si speranta ca Gabriela Firea va putea "reveni asupra deciziei".

In opinia lui Liviu Dragnea, "picatura care a umplut paharul a fost ce s-a intamplat ieri (joi, n.r.)": "Daca cineva de la PNL face alianta cu PDL si exclude PSD si pentru asta e avansat in partid, sigur ca esti foarte suparat", a explicat el, referindu-se la faptul ca Marian Petrache, presedintele CJ Ilfov, a fost numit de conducerea liberalilor "coordonator organizatoric" pentru pregatirea alegerilor europarlamentare.

"Sunt foarte suparat ca a facut acest gest, dar pe fond cred ca are dreptate", a mai spus Dragnea.

Reactia sa vine dupa ce senatoarea Gabriela Firea a anuntat vineri, intr-un comunicat de presa, ca demisioneaza din toate functiile detinute in cadrul PSD, respectiv vicepresedinte la nivel national si presedinte al organizatiei judetene Ilfov, precum si din calitatea de membru al partidului.

"Incepand cu data de astazi, 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate functiile detinute in cadrul PSD, respectiv vicepresedinte la nivel national si presedinte al organizatiei judetene Ilfov, precum si din calitatea de membru al partidului. Am luat aceasta hotarare dupa 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea in plan local cu PDL, reactionand la conflictul din USL Ilfov prin promovarea presedintelui PNL Ilfov in functia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp in care niciun lider al PSD nu a luat pozitie fata de acest demers flagrant de rupere a USL", a spus Firea, citata intr-un comunicat de presa.