Principalele doua partide din Uniunea Sociala Liberala, PNL si PSD, merg pe liste separate la alegerile europarlamentare din primavara, a reiterat joi presedintele liberal Crin Antonescu. Liderul PNL a comentat declaratiile unor liberali precum Radu Stroe si Calin Popescu-Tariceanu privind posibilitatea unor liste comune, descriindu-le drept "dorinte personale". Antonescu a lasat usa deschisa pentru o participare comuna la alegerile pentru Parlamentul European, afirmand ca daca apare o asemenea propunere, ea va fi discutata.

"Noi avem declaratii mai vechi si abordarea mai veche, care este actuala, care nu a fost modificata, ca mergem fiecare pe liste separate, din ratiuni care au fost explicate", a declarat Antonescu dupa prima sedinta din acest an a aconducerii PNL. Liberalul a precizat ca PSD a luat deja masuri organizatorice in vederea europarlamentarelor.

"Daca la un moment dat, in cursul discutiilor pe care le avem, apare o asemenea propunere, o vom discuta, dar deocamdata ea nu este de actualitate si fiecare partid se pregateste, asa cum s-a anuntat inca din cursul anului trecut, sa participe separat", a mai afirmat Antonescu, precizand ca "dincolo de regimul unor aspiratii intime declarate public", "PNL nu a luat in discutie asa ceva".

Presedintele PNL a anuntat, totodata, ca Biroul Politic al formatiunii a decis investirea lunei echipe foamate din 3 liberali cu un mandat de a realiza un calendar pentru pregatirea alegerilor europarlamentare care sa fie prezentat Delegatiei Permanente.

"Un grup de trei colegi, Marian Petrache, presedintele CJ Ilfov, in calitate de coordonator organizatoric, secretarul general Eduard Hellvig si vicepresedintele si trezorierul PNL, Rares Manescu, au fost investiti de Biroul Politic cu un mandat de a prezenta la Delegatia Permanenta un proiect, o echipa, un calendar pentru pregatirea alegerilor europarlamentare", a declarat Antonescu.

Potrivit unei decizii a Biroului Permanent, Delegatia Permanenta a PNL a fost convocata pentru 1-2 februarie, la Sinaia. ocazie cu care va fi adoptata o rezolutie cu prioritatile concrete ale PNL pentru 2014.