Vicepremierul Liviu Dragnea a spus vineri ca, din cate stie, Victor Ponta este plecat din tara, afirmand ca l-a informat daca este vorba de o vizita oficiala sau vacanta. Pe agenda publica a Guvernului nu este anuntata nicio vizita oficiala a premierului. Ultima notificare pe site-ul guvernului dateaza de marti, 7 ianuarie, cand a fost anuntata sedinta saptamanala de guvern.

Intrebat daca a vorbit cu premierul, Dragnea a raspuns, la plecarea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie unde s-a judecat un nou termen in dosarul fraudarii referendumului: "Domnul Ponta, din cate stiu, e plecat din tara. Nu stiu daca e in vacanta, poate este in vizita ofciala sau in vacanta."

Plecarea din tara a premierului are loc in timp ce la Bucuresti ajunge vineri, pentru o vizita de doua zile, subsecretarul de stat american Victoria Nuland. Aceasta va avea discutii cu inalti responsabili din Guvernul roman si cu membri ai societatii civile despre eforturile de consolidare a statului de drept.

Ministrul de externe Titus Corlatean a anuntat joi ca Nuland, asistenta lui John Kerry pe afaceri europene si eurasiatice, nu se va putea intalni cu Victor Ponta pentru ca programul premierului era facut de multa vreme, asa incat, din motive obiective, acel program nu a putut fi schimbat.