Deputatul Neagu Murgu, ales parlamentar in 2012 intr-un colegiu din Vrancea din partea PPDD, a declarat, marti, pentru Hotnews.ro ca nu s-a inscris in UNPR. " Au existat discutii in acest sens insa am decis sa raman in partidul pe listele caruia am participat la alegerile parlamentare", a explicat Neagu. Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) a transmis un comunicat de presa prin care anuntat ca acesta a parasit PP-DD si s-a inscris in UNPR fiind numit presedinte interimar al organizatiei judetene Vrancea a partidului.

Anterior alegerii sale in Parlament, Murgu a detinut functia de consilier judetean in Consiliul Judetean Vrancea, precizeaza comunicatul UNPR.

Neagu Murgu este vicepresedinte al Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor din Camera Deputatilor si membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala. De asemenea, deputatul este membru al Comitetului Director al Grupului Roman al Uniunii Interparlamentare.

Deputatul UNPR Neagu Murgu va activa in grupul PSD din Camera Deputatilor, de mai mentiona in comunicatul de presa al UNPR.

Saptamana trecuta, opt parlamentari PPDD - patru senatori si patru deputati - s-au inscris in UNPR, urmand sa activeze in grupurile PSD.

In urma acestor dezertari, PSD si-a creat deja o majoritate parlamentara fara cele doua partide mari de dreapta, PNL si PDL. Asadar, PSD, UNPR, PC, UDMR si Minoritatile au in total 312 mandate, iar pentru a avea majoritate simpla are nevoie de 291 de mandate.