Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat marti seara, in replica la declaratiile facute cu putin timp in urma de presedintele Traian Basescu, ca incearca sa nu ia personal referirile tot mai dese ale sefului statului la el, argumentand ca bugetul alocat ministerului pe care il conduce va fi folosit pentru terminarea investitiilor "haotice" demarate in timpul guvernarilor PDL.

"Incerc sa nu o iau personal, mi-a pronuntat numele in ultimele zile de foarte multe ori", si-a inceput Liviu Dragnea declaratia, pe holurile Palatului Parlamentului.

Vicepremierul a respins teza avansata de Traian Basescu potrivit careia o serie de investitii prevazute in bugetul Ministerului Dezvoltarii si Administratiei Publice pentru 2014 ar putea fi finantate din fonduri europene, si nu de la stat.

Liviu Dragnea a sustinut ca aceste proiecte demarate in trecut nu pot fi finantate din fonduri europene iar ministerul pe care il conduce va inchide anul viitor peste 2.000 de obiective de investitii din cele 4.717 "santiere incepute", pe care le-a preluat.

In plus, spune el, "banii nu vor fi alocati pe criterii politice", in conditiile in care vor fi finantate prioritar obiectivele aflate intr-o faza de executie de cel putin 60 - 70 %, iar acestea se afla la primariile detinute de PDL, care au "au primit cei mai multi bani" sub guvernele Boc.

"Daca ar fi fost o altfel de abordare in anii precedenti, nu s-ar fi deschis santiere intr-o veselie de un partid care a fost vanzator de iluzii stiind sigur ca nu vor putea sa le finanteze in mandatul lor", a spus acesta.

Intrebat cum comenteaza declaratia facuta marti de fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu, care spusese ca in locul accizei asupra combustibilului ar fi fost de preferat imbunatatirea gradului de colectare, Liviu Dragnea a comentat scurt: "Marile spirite se intalnesc intotdeauna", facand referire la Traian Basescu.