Liderul deputatilor liberali, George Scutaru, a declarat miercuri ca pana in prezent nu exista un acord al PNL in privinta comisiei parlamentare privind cazul Calarasi anuntata de premierul Victor Ponta. Scutaru a precizat ca are mandat din partea presedintelui Crin Antonescu pentru a face astfel de declaratii. Tot miercuri, Valeriu Zgonea (PSD) a declarat ca decizia de infiintare a comisiei a fost luata de PSD impreuna cu liderii liberali Radu Stroe, Daniel Chitoiu si Mariana Campeanu. Anuntul vine dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat, marti ca discutat telefonic cu liderul PNL iar acesta si-a dat acordul pentru infiintarea comisiei.

UPDATE 17:10 Sedinta USL s-a terminat, Victor Ponta si Liviu Dragnea au plecat fara a face declaratii. Potrivit unor surse politice, liderii USL nu au ajuns la un consens privind infiintarea comisiei de ancheta pentru creditul contractat de Ioana Basescu

UPDATE 16.00 Premierul Victor Ponta si liderul PNL Crin Antonescu s-au intalnit la sediul USL dupa sedinta de Guvern, sustin surse politice.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a negat, miercuri, contactat de "Gandul", ca ar fi fost sunat de premier marti si ar fi discutat despre subiectul comisiei de ancheta privind "cazul Calarasi", asa cum spusese anterior Victor Ponta.

Ulterior, Antonescu a declarat ca nici el, nici liderii grupurilor parlamentare liberale nu au avut inca o discutie cu premierul Victor Ponta despre constituirea unei comisii de ancheta pe "cazul Calarasi", subiectul putand fi discutat in prima reuniune USL.

Liderul PNL a fost intrebat daca a avut o discutie cu Victor Ponta legata de constituirea comisiei de ancheta la nivelul Camerei Deputatilor si Senatului in "cazul Calarasi".

"Nu am avut inca nici eu, nici liderii grupurilor parlamentare o discutie cu domnul Victor Ponta legata de constituirea acestei comisii parlamentare de ancheta. Acest subiect ar putea fi discutat in prima reuniune a USL. Singura discutie pe care am avut-o cu primul ministru a fost legata de comisia CEC din comisia de buget-finante, cu care am fost de acord si asupra careia s-a convenit", a declarat Antonescu, pentru Mediafax.

"In ceea ce priveste comisia de ancheta, ieri nu am avut o discutie si pana in prezent nu exista un acord al PNL. Suntem dispusi sa discutam acest subiect, dar acest subiect poate fi discutat numai in USL. Nu este o decizie care se ia la nivelul grupurilor parlamentare, este vorba de o decizie politica. Deci, nu exista in acest moment un acord, dar suntem deschisi sa discutam acest subiect, e firesc, ca intre parteneri in USL (...) Atunci cand am afirmat ca in acest moment nu exista un acord al PNL, m-am referit si la faptul ca vorbesc cu un mandat politic. Deci am mandatul necesar pentru a face aceasta declaratie", a declarat Scutaru intr-o conferinta la Parlament.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea il contrazice pe Scutar si sustine ca decizia a fost luata ieri in biroul sau unde au fost prezenti lideri ai PNL si care au fost de acord cu crearea acestei comisii.

  • Valeriu Zgonea: Toti liderii PNL care au fost la mine in birou au fost de acord cu oportunitatea acestei comisii. Acolo nu au fost nici domnul Scutaru si nici domnul Hasotti. Au fost domnii Stroe si Chitoiu si doamna ministru Campeanu si nu au avut nici o reactie impotriva si asa am dedus ca toata lumea suntem de acord.  Nu pot sa o consider ca atare declaratie domnului Scutaru pentru ca membri importanti ai PNL si membri ai Guvernului au fost de acord. Nu pot comenta ceea ce viseaza cineva si apoi face ziua o conferinta de presa (...) Ieri la mine in birou decizia politica a fost luata si ea apoi confirmata de prermier la telefon cu domnul Antonescu.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca se va infiinta o comisie parlamentera a Camerei Deputatilor si Senatului care va ancheta "intreaga afacere Calarasi", referindu-se la imprumutul acordat Ioanei Basescu, fiica presedintelui, de catre CEC, fiind vorba de o alta comisie pe langa sub-comisia parlamentara de la Comisia de buget-finante a senatului care ancheteaza doar modul in care CEC-ul a respectat legile.

Surse parlamentare au declarat pentru Hotnews.ro ca declaratia lui Ponta privind infiintarea comisiei de ancheta i-a luat prin surprindere si pe PSD-isti, care convenisera cu liberalii ca pentru anchetarea tranzactiei Ioanei Basescu sa se infiinteze o sub-comisie parlamentara.

De altfel, liderii de grup ai liberalilor din cele doua camere, George Scutaru si Puiu Hasotti, nu stiau nimic despre constituirea acestei comisii.

Premierul a declarat ca a discutat la telefon cu Antonescu si ca liderul PNL este de acord cu comisia de ancheta Calarasi

"PNL este de acord cu infiintarea unei comisii de ancheta in ceea ce priveste retrocedarile agricole din judetul Calarasi" a declarat Ponta, dupa ce a avut o discutie telefonica, in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, cu presedintele Senatului, Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Citeste si: