Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata, intr-un interviu pentru Gandul, ca declaratia presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, privind o apropiere a PNL de Traian Basescu este una "profund nerusinata".

"Declaratia domnului Voiculescu, conform careia PNL s-ar apropia si i-ar zambi presedintelui Traian Basescu, este o declaratie profund nerusinata. PNL a fost adversarul permanent si radical si va ramane adversarul lui Traian Basescu, al sistemului politic al lui Traian Basescu pana cand acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Basescu, dimpotriva tensiunile in interiorul USL, intre PNL si PSD, intre mine si Victor Ponta au fost generate de momentul coabitarii, de momentul negocierii sefilor parchetelor cu Traian Basescu si nicidecum invers. De aceea, afirm ca declaratia privitoare la apropierea PNL de Traian Basescu, coroborata cu declaratia ca PNL ar avea o atitudine imorala fata de PSD din partea lui Voiculescu este o declaratie profund nerusinata", a afirmat Antonescu pentru Gandul.

Intrebat daca aceste declaratii conduc la o stare de nervozitate si iritare in interiorul PNL, Crin Antonescu a raspuns: "Nu. PNL are teme mari, PNL este parte a guvernarii, PNL are agenda de guvernare, PNL are o agenda politica cu obiective importante. Cat priveste starile personale in fata unor asemenea declaratii, ele nu sunt nici de nervozitate, nici de iritare, ci de dezgust".

Mai mult, liderul PNL sustine ca presedintele PC, Daniel Constantin, s-a comportat in ultima perioada ca "un subordonat al lui Victor Ponta".

Crin Antonescu a mai precizat ca nu a avut nicio discutie cu Dan Voiculescu despre suspendarea presedintelui Traian Basescu si ca acesta din urma nu poate fi acuzat de inalta tradare.

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat sambata ca PNL a incercat, nu de putine ori, avand atitudini imorale fata de PSD, "sa se imprieteneasca" cu Traian Basescu si PDL pentru a avea rezultate maxime la alegerile de anul viitor.

"In legatura cu partenerii nostri din USL, observam ca PSD se consolideaza, PSD se pregateste pentru a avea rezultate maxime anul viitor cand sunt doua randuri de alegeri, europarlamentare si prezidentiale. E normal sa se pregateasca, ca orice partid politic care vrea sa aiba rezultate bune. PNL, celalalt partener al nostru, incearca, nu de putine ori, avand actiuni frivole vizavi de partenerii politici din USL, PNL ne-a jignit si pe noi de cateva ori, continua sa aiba atitudini cel putin imorale vizavi de PSD, incearca sa zambeasca, sa se imprieteneasca cu Traian Basescu, cu PDL, cu alte forte politice, dintr-un singur motiv - doreste si el ca orice partid sa aiba rezultate maxime la alegeri", a spus Voiculescu la sedinta Consiliului National al PC.