Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat sambata ca, in cazul in care PSD si PNL decid sa aiba fiecare candidat la alegerile de anul viitor, si PC va avea propriul prezidentiabil.

Dan VoiculescuFoto: Agerpres

"Cred ca e datoria noastra, cinstea noastra, onoarea noastra, sa ne pregatim si noi pentru alegerile de anul viitor, asa cum se pregatesc si celelalte partide din USL, atat pentru alegerile parlamentare, cat si pentru prezidentiale si acum probabil o sa sochez o sa discutam in Biroul Executiv, in Biroul Politic, dar eu, personal, nu vad alegerile prezidentiale cu doi candidati din partea USL. Nu e voie. Trebuie sa avem un USL unit, cu un singur candidat, iar daca, in intelepciunea lor, liderii celor doua partide mari vor decide sa aiba fiecare partid cate un candidat eu va garantez ca vor fi trei candidati, va avea si PC un candidat", a spus Voiculescu, la Consiliul National al PC care se desfasoara sambata la Palatul Parlamentului, relateaza Agerpres.

El i-a asigurat pe membrii PC ca acest candidat va fi unul "redutabil", caruia nu i se poate reprosa nimic. "Nici ca a fost securist, nici ca a fost condamnat, nici ca a vrut sa distruga Romania, nici ca a furat, un candidat ireprosabil" cu sanse mari sa intre in turul al doilea de scrutin, a explicat Voiculescu.

"Nu o spun sa sperii pe nimeni, noi ne dorim sa se respecte protocolul USL, dar, daca nu se respecta, au fost deja situatii cand nu s-a respectat, noi vom fi obligati sa candidam cu reprezentantul nostru", a precizat presedintele fondator al PC.

  • PNL ne-a jignit si pe noi, a avut nu de putine ori atitudini cel putin imorale vizavi de PSD

Voiculescu a mai declarat ca Partidul National Liberal a incercat, nu de putine ori, avand atitudini imorale fata de PSD, 'sa se imprieteneasca' cu Traian Basescu si PDL pentru a avea rezultate maxime la alegerile de anul viitor.

"In legatura cu partenerii nostri din USL, observam ca PSD se consolideaza, PSD se pregateste pentru a avea rezultate maxime anul viitor cand sunt doua randuri de alegeri, europarlamentare si prezidentiale. E normal sa se pregateasca, ca orice partid politic care vrea sa aiba rezultate bune. PNL, celalalt partener al nostru, incearca, nu de putine ori, avand actiuni frivole vizavi de partenerii politici din USL, PNL ne-a jignit si pe noi de cateva ori, continua sa aiba atitudini cel putin imorale vizavi de PSD, incearca sa zambeasca, sa se imprieteneasca cu Traian Basescu, cu PDL, cu alte forte politice, dintr-un singur motiv - doreste si el ca orice partid sa aiba rezultate maxime la alegeri", a spus Voiculescu la sedinta Consiliului National al PC, care se desfasoara la Palatul Parlamentului.

Ulterior, Voiculescu le-a cerut membrilor partidului sa se apuce serios de munca pentru alegerile europarlamentare si sa nu mai stea la coltul mesei negocierilor, multumindu-se cu ce li se da.

"Incepand de maine sa ne apucam serios de munca, sa facem un efort de sase luni ca sa demonstram ca suntem un partid pe picioarele noastre, altfel vom ramane intotdeauna la coltul mesei negocierilor si va trebui sa ne multumim cu ce ni se da, lucru care pe mine personal nu ma caracterizeaza, nu am facut niciodata lucrul asta si imi doresc ca PC sa refuze din acest moment sa mai stea la coltul mesei", a spus el.