Presedintele Traian Basescu a afirmat ca recentele acuzatii lansate la adresa sa de senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, potrivit caruia seful statului ar fi spalat 7 milioane de dolari, impreuna cu Theodor Stolojan, in campania din 2004, sunt "falsuri".

"Daca Sorin Rosca Stanescu are dreptate, eu ma duc cu placere si cu constiinta impacata alaturi de inalt preasinucisul Adrian Nastase, dar daca nu, ar trebui sa se duca el. Am sa va arat ce inseamna un mincinos prost: a lansat aceste ordine de plata, care sunt niste falsuri. Aici spune data in care s-au virat un milion de dolari in contul Aliantei DA. Trece si contul, care corespunde contului, numai ca este asa de prost incat nu duce falsul pana la capat si lasa contul cu terminatia ROL. Deci, intr-un cont de lei nu poti sa virezi niciodata dolari. Deci, un fals incomplet. Si la fel este pe toate cele asa zise sapte miliarde de dolari", a declarat joi Basescu, citat de Agerpres.

Traian Basescu spera insa ca Rosca Stanescu va avea decenta sa se duca "langa preasinucisul Adrian Nastase".

"Sper sa aiba decenta sa se duca singur ca falsificator langa inalt preasinucisul Adrian Nastase, ca asta zicea, ca uite ce a facut Nastase si a facut puscarie".

"Niciodata nu este prea tarziu ca Traian Basescu si Theodor Stolojan si, daca este cazul, si alte persoane vinovate sa raspunda pentru incalcari grave ale legislatiei penale. Reamintesc faptul ca intr-un dosar extrem de dubios, intitulat <>, Adrian Nastase, impreuna cu alte persoane, a fost condamnat la inchisoare in baza unor probe indirecte si intr-un dosar in care, daca sumele vehiculate ar fi reale, ele sunt infinit mai mici decat acei 7 milioane USD, manipulati in numele Aliantei D.A", afirma senatorul Sorin Rosca Stanescu in declaratia politica din 6 noiembrie, dupa ce cu o zi in urma a lansat un prim atac la seful statului, acuzat ca ar fi beneficiat de bani de la diverse companii.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 28 octombrie, ca presedintele Traian Basescu nu va pleca pur si simplu acasa dupa ce isi va termina mandatul, ci va merge pe la tribunale: "Domnia sa stie ca pleaca si probabil nu pleaca chiar acasa, o mai pleca si el la vreun tribunal pe undeva si atunci incearca sa ne faca cat mai mult rau pana pleaca. Daca asa a decis domnia sa, sa plece cu cat mai mult rau, e o decizie pe care eu nu o inteleg, dar nici nu ma astept ca cineva sa-l inteleaga pe presedinte". Potrivit DC News, intrebat de ce ar ajuge Basescu la tribunal si in ce dosare ar fi implicat, Ponta a raspuns: "Numai dansul stie dosarele. Eu nu le stiu".

La randul sau, fostul premier, Adrian Nastase, declara pe 4 noiembrie, de ziua sefului statului: "Nu ii urez nimic. Sunt convins ca va avea ceea ce merita", a spus Adrian Nastase, raspunzand intrebarilor puse de jurnalisti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu putin timp inainte de inceperea procesului Zambaccian. Adrian Nastase a mai spus ca, in anul 2005, Daniel Morar i-a oferit lui Traian Basescu drept cadou dosarul Zambaccian.

Jurnalistul Radu Tudor se intreaba pe blogul sau "De ce tac autoritatile pe documentele explozive ale lui SRS?" si precizeaza ca aceste dezvaluiri "au fost facute si de Oana Florea de la FACIAS, existind chiar o plingere la Parchetul General pe aceasta poveste". FACIAS este un ONG controlat de familia Voiculescu, dupa cum a scris Revista Kamikaze.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea, a declarat, miercuri, ca minciunile pe care Sorin Rosca Stanescu continua sa le propage in spatiul public sunt "o expresie concludenta a mizeriei morale in care se zbate".