Victor Ponta a fost intrebat, vineri, ce l-a recomandat pe purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, pentru a fi numit consul al Romaniei in Africa de Sud, premierul raspunzand "Eu" si precizand apoi ca acesta e potrivit pentru a reprezenta interese economice si culturale in zona, relateaza Mediafax.

"S-a adoptat o Hotarare in acest sens. Nu pleaca acum, pentru ca, de altfel, ca toti consulii, efectueaza niste stagii de pregatire la Ministerul de Externe", a spus Ponta.

Intrebat ce l-a recomandat pe Zaharescu, Ponta a raspuns: "Eu".

Jurnalistii au insistat, intreband nu "cine", ci "ce" l-a recomandat pe Zaharescu, iar Ponta a raspuns: "Faptul ca dupa un an si jumatate de activitate in cadrul Guvernului poate foarte bine sa reprezinte interesele economice, in primul rand. Comunitate foarte mare de romani nu este la Cape Town, dar avem interese economice, interese culturale si cred ca e potrivit".

Andrei Zaharescu a fost trecut din postul de purtator de cuvant al Guvernului in cea de consul general la Cape Town (Africa de Sud), au declarat anterior agentiei Mediafax surse oficiale.

Numirea in functie a fost aprobata prin hotarare de guvern in sedinta de vineri.

Contactat de Mediafax, Andrei Zaharescu nu a raspuns pana in prezent intrebarilor legata de aceasta informatie.

Andrei Zaharescu a fost numit purtator de cuvant al Guvernului in luna mai a anului trecut, imediat dupa instalarea Guvernului USL.

Anterior, Zaharescu a lucrat ca prezentator al stirilor din emisiunea "Observator" de la Antena 1, dupa ce anterior lucrase la mai multe posturi de televiziune.