Mirel Palada, numit in septembrie consilier pe probleme de strategii guvernamentale al premierului Victor Ponta, va fi noul purtator de cuvant, inlocuindu-l pe Andrei Zaharescu, potrivit unor surse guvernamentale. In schimb, Zaharescu a fost numit consul general la Cape Town, informeaza Mediafax. Premierul Victor Ponta a confirmat agentiei MEDIAFAX ca purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town (Africa de Sud) si ca activitatea de comunicare va fi coordonata in perioada urmatoare de catre consilierul sau Mirel Palada.

Mirel Palada este doctor in sociologie si cadru didactic la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Mirel Palada, cu experienta de peste zece ani in domeniul cercetarii de piata, a fost director executiv si membru fondator al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding, in care a fost asociat cu Camelia Voiculescu. In iunie 2013 a parasit compania.

El a declarat in iunie ca renunta sa mai faca parte din conducerea acestui prestigios institut care s-a impus "prin sondaje decente, suficient de exacte", in comparatie cu alte institute de sondare. Palada a postat pe Facebook o declaratie care arata ca face demersuri pentru a gasi caile juridice de a nu mai fi nici simplu actionar la CCSB, in conditiile in care fostul sau asociat, Mihai Motoc, pornind de la niste rafuieli cu Dan Voiculescu, deterioreaza grav reputatia acestei institutii care si-a dobandit experienta si prestigiu stiintific.

Motoc detinea la acea data 18%, alaturi de Camelia Voiculescu-67% si Mirel Palada-15%

Miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, premierul a precizat ca Mirel Palada ar putea sustine alaturi de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, o conferinta de presa pe tema efectelor concrete ale reducerii TVA la paine.

Mirel Palada este de asemenea un blogger consacrat, administrand site-ul Turambar.

Andrei Zaharescu, in calitate de purtator de cuvant al Guvernului, s-a facut remarcat prin numeroase balbe si prin faptul ca nu stie sa raspunda la intrebarile adresate de jurnalisti. "Nu stiu ce sa va raspund", spune Zaharescu in cele mai multe cazuri in dialogul cu ziaristii. Ocupa aceasta functie de purtator de cuvant inca de anul trecut, de la inceputul guvernarii Ponta. Dupa mai multe gafe criticate de presa, Zaharescu a renuntat de cateva luni sa mai citeasca, asa cum obisnuia, lista cu actele normative aprobate in sedintele de Guvern.

La sfarsitul anului trecut, solicitat sa aduca lamuriri asupra deciziei Guvernului de a schimba in regim de urgenta Legea audiovizualului, Zaharescu a spus:"Ce as putea sa va raspund la asta?". In urma insistentelor jurnalistilor, Zaharescu a ajuns la o concluzie: "Nu va pot raspunde la asa ceva".