Varujan Vosganian a declarat marti intr-o conferinta de presa ca "Victor Ponta nu s-a simtit niciodata confortabil cu mine in Guvern". Intrebat la ce anume s-a referit, Vosganian a refuzat sa dea detalii, spunind ca va detalia in memoriile sale. Intrebat de jurnalisti daca il considera pe Adriean Videanu vinovat de subminare a economiei nationale, Vosganian a spus ca "daca Videanu a facut exact ce am facut si eu inseamna ca este nevinovat". Reamintim ca Vosganian si-a dat demisia luni din functia de ministru al Economiei, dupa ce plenul Senatului a votat luni dupa-amiaza impotriva cererii procurorilor de incuviintare a inceperii a urmaririi penale pe numele lui Vosganian intr-un dosar de subminare a economiei nationale.

Vosganian a mai spus ca si-a dat demisia deoarece nu doreste sa complice "situatia unui Guvern care si asa este intr-o situatie complicata. Ca sa nu existe niciun risc de imagine si pentru ca eu nu pot sa risc in numele poporului roman, am ales aceasta varianta. Sigur ca, hai s-o recunoastem, Victor Ponta nu s-a simtit niciodata in largul lui cu mine in preajma. Asa ca demisia mea rezolva si alte probleme colaterale, care nu sunt ale mele"

Intrebat de ce nu s-a simtit Victor Ponta niciodata in largul sau cu el in preajma, Vosganian a spus ca va explica acest lucru in memoriile sale. "Ar insemna sa duc discutia prea departe si va marturisesc ca, atunci cand se petrec anumite situatii, stari, perceptii, senzatii intre doi oameni, nu este bine ca vreunul din ei sa faca public exact ce s-a intamplat fara acordul celuilalt. Insa, daca imi voi scrie memoriile, intr-o buna zi, o sa aflati de ce", a precizat Vosganian.

Intrebat si de ce se afla Guvernul intr-o situatie complicata, fostul ministru al economiei a raspuns: "Guvernul este intr-o situatie complicata pentru ca are de abordat probleme foarte complicate, unele controversate in opinia publica si chiar intr-o dezbatere plina de controverse in Parlament. De asemenea, faptul ca investitiile au o evolutie foarte modesta, ca sa nu spun involutie, si consumul este inca redus si poate inhiba dezvoltarea pe termen lung a economiei romanesti sunt teme care complica situatia Guvernului".

In ceea ceea ce priveste situatia lui Liviu Dragnea care a fost trimis in judecata in dosarul privind fraudarea referendumului de anul trecut, Vosganian a spus ca isi manifesta "compasiunea" pentru vicepremier. Legat de o posibila demisie din partea lui Dragnea, Vosganian a spus ca acesta trebuie sa astepte decizia instantei. Reamintim ca Varujan Vosganian a anuntat luni seara ca si-a dat demisia din functia de ministru al Economiei si ca premierul Victor Ponta i-a acceptat-o. "Am luat decizia pentru a nu afecta functionarea Guvernului", a spus Vosganian. Surse USL au declarat pentru HotNews.ro ca Vosganian a luat decizia in urma solicitarii premierului Victor Ponta.

Plenul Senatului a votat luni dupa-amiaza impotriva cererii procurorilor de incuviintare a inceperii a urmaririi penale pe numele lui Vosganian in dosarul de sumbinare a economiei nationale si de favorizare a firmei InterAgro in detrimentul companiei Romgaz.

Traian Basescu a spus ca demisia lui Vosganian este "un lucru de bun simt".

Varujan Vosganian ramane isi pastreaza insa in continuare imunitatea, ramanand in continuare Senator, astfel incat nu se poate incepe urmarirea penala impotriva sa.

Victor Ponta nu a dorit sa comenteze prea mult declaratiile lui Vosganian, afirmand: "Sincer eu am fost foarte multumit de activitatea tuturor ministrilor, inclusiv de dl Vosganian".