Crin Antonescu a avertizat marti ca niciun parlamentar liberal nu va putea sa mai depuna vreo initiativa legislativa fara a anunta in prealabil conducerea partidului. In plus, parlamentarii liberali care fac declaratii "calomnioase" la adresa colegilor din USL risca sa fie dati afara din PNL, a spus acesta, anuntand o pozitie "intransigenta" in aceasta privinta.

Vom avea "o atitudine cat se poate de intransigenta fata de declaratii pe care unii colegi ai nostri le fac. Putem avea polemica, dar trebuie sa avem si fata de aliatii nostri declaratii cuviincioase si nu ne putem permite afirmatii calomnioase. Daca se va mai intampla, cel care o va face nu va mai fi coleg cu noi", a spus Antonescu, dupa o reuniune a conducerii PNL

In ceea ce priveste interdictia liberalilor de a mai depune initiative legislative fara a anunta conducerea partidului, Crin Antonescu a precizat ca nu se refera la proiectul de lege semnat de 63 de parlamentari liberali care prevede ca alegerea primarilor sa se faca in doua tururi de scrutin, ci la proiectul senatorilor PNL Cristian Bodea si Valeriu Boeriu, care cerea interzicerea exploatarii gazelor de sist.

De azi inainte, "niciun parlamentar liberal nu mai inainteaza o initiativa legislativa fara sa o faca cunoscuta conducerii PNL", a precizat Crin Antonescu.

Acesta a sustinut ca PNL a fost si va ramane "un partid foarte democratic, in care individul e respectat" si are drepturi, dar "un parlamentar are, tocmai pentru ca e parlamentar, si niste obligatii suplimentare".

"Daca unui parlamentar nu i se poate lua dreptul de a face orice initiativa legislativa pofteste, i se poate impune ca initiativele pe care le depune sau alte acte politice relevante, cata vreme sunt facute sub culorile partidului, sa aiba girul partidului", a argumentat Antonescu, mentionand ca si el, ca presedinte de partid, nu isi permite sa ia initiative fara girul PNL.

In ceea ce priveste initiativa privind interzicerea gazelor de sist, liderul liberalilor a precizat ca aceasta "nu are girul PNL" si le-a cerut celor doi senatori sa o retraga.