Deputatul PSD Victor Cristea a avut in 2010, intr-o sedinta de plen a parlamentului, o reactie contradictorie principiilor despre care a vorbit marti, acuzand filmul "Pozitia Copilului" ca ne denigreaza prin injuraturile folosite si isi bate joc de invatamantul romanesc. El a fost surprins, in 2010, de reporterul HotNews, in momentul in care, mancand in timpul sedintei in care se dezbatea o motiune de cenzura, injura cand observa intrigat ca este filmat.

Dezbateri in ParlamentFoto: Hotnews

Vezi mai jos momentul:

"Cu cateva luni in urma am vazut cu un coleg de-al meu un film, 'Pozitia copilului'. M-a impresionat foarte mult... Dupa un timp aud ca este premiat acest film. Am vrut sa ies din sala cand a inceput filmul.... Cu cuvinte atat de urate.... Noi ne chinuim sa dam o educatie copiilor la scoala si in filmul ala numai niste obscenitati, trivialitati, injuraturi... Copilul catre mama, ii spunea tot felul de lucruri urate. Nu cumva acel film a fost premiat pentru ca se doreste denigrarea poporului roman si minimalizarea activitatii in invatamantul nostru? Si noi venim sa-i mai dam artistului... Pe ce bani?... Sa-l si legiferam sa denigreze si sa ne faca inculti. Cu ce bani a facut acest film, l-a facut cu bani din buzunarul lui, din salar (sic)?"

"Cred ca trebuie mai multa atentie. Eu stiu ca in Constitutie este dreptul de exprimare, dar dreptul de exprimare prin munca, prin roadele muncii. Noi mergem in Europa sa ne vindem inteligenta si nu sa ne vindem injuraturile si sp ii invatam si pe aia sa injure," a spus marti deputatul, fost primar de Vaslui timp de 16 ani (1992-2008), secretar al Comisiei de Invatamant, Stiinta, Tineret si Spor la tribuna parlamentului, unde se discuta legea de reglementare a Ordinului Artistilor.