Europarlamentarul PDL Monica Macovei afirma ca intentiile alesilor locali USL de a modifica legea Agentiei Nationale de Integritate arata "dispret" fata de angajamentele europene ale Romaniei si pune in pericol aderarea la spatiul Schengen.

"Primarii si consilierii USL poftesc la functii in consilii de administratie si AGA ale regiilor si societatilor cu capital majoritar de stat. Visul baronilor locali ai USL nu poate fi implinit decat prin modificarea legii Agentiei Nationale de Integritate. Ironia face ca ultima propunere de macelarire a Agentiei de Integritate vine chiar din fief-ul lui Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de coruptie in legatura cu utilizarea fondurilor europene.

Prefectura Arges ii cheama in ajutor pe parlamentarii USL sa modifice legea ANI, astfel incat primarii si consilierii sa nu mai fie declarati incompatibili daca fac parte din consilii de administratie sau din adunari generale ale actionarilor ale unor companii si regii autonome.

Europarlametarul ridica problema reprezentarii intereselor populatiei.

"Daca un primar sau consilier face parte din Consiliul de Administratie al unei companii care furnizeaza energie termica, de exemplu, cu care Primaria are contracte, nu stim niciodata ale cui interese le reprezinta primarul sau consilierul: ale Primariei, adica ale cetatenilor care au interesul unui pret mai mic la caldura? Sau ale societatii care furnizeaza energie termica si care vrea profit cat mai mare?"

"Pornirea politicienilor USL impotriva Agentiei de Integritate vine nu numai din faptul ca aceasta este din ce in ce mai performanta (dovada sta si faptul ca ANI a declarat incompatibili 108 alesi locali), ci si pentru ca prezenta ANI le blocheaza accesul la banii pe care ii primesc din CA sau AGA ale companiilor si regiilor autonome – de energie termica, apa si canal, transport, salubritate etc. Solicitarile alesilor locali ai USL arata dispretul pe care il au fata de angajamentele pe care Romania si le-a luat in relatia cu Uniunea Europeana si ca sunt dispusi sa calce in picioare si MCV, si sansele Romaniei de a intra in Schengen, si rigorile Comisiei Europene," scrie Macovei.

Citeste mai multe: