Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu pentru ProTV Chisinau, ca este posibil sa ceara cetatenia Republicii Moldova cand isi incheie mandatul.

"Aveti un presedinte intelept, un prim-ministru foarte bine vazut in Uniunea Europeana ca diplomat, sa speram ca va confirma si ca prim-ministru si aveti trei lideri de partid care sustin guvernul. Poate dupa ce imi voi termina mandatul, voi cere cetatenia Republicii Moldova, in semn de respect pentru Republica Moldova si ca semn de dragoste pe care o port oamenilor din aceasta tara", a afirmat Basescu, aflat in vizita in Moldova.

Primarul municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, a declarat miercuri ca o sa il intrebe pe presedintele Traian Basescu daca vrea sa fie cetatean al Republicii Moldova avand in vedere atmosfera creata in randul cetatenilor de vizita sefului statului roman, transmite Agerpres. Dupa intrevederea cu presedintele roman, edilul Chisinaului a precizat ca i-a propus "cu titlu de gluma, dar cine stie poate fi si serios", ca anul viitor, cand sunt alegeri parlamentare in Republica Moldova, sa obtina cetatenia moldoveneasca si "sa continue munca impreuna cu noi"