Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, pentru Mediafax, ca ceea ce au anuntat grupurile parlamentare PSD privind votul de marti asupra referendumului propus de Traian Basescu "nu este adevarat" si ca a fost convenit "contrariul".

Presedintele PNL a fost intrebat daca ceea ce au anuntat grupurile parlamentare PSD privind faptul ca s-ar fi convenit in USL pentru un vot "pentru" al parlamentarilor USL asupra punctului de vedere favorabil la referendumul propus de Traian Basescu este adevarat.

"Nu e adevarat. Am convenit contrariul", a raspuns Antonescu pentru Mediafax.

Intr-un comunicat oficial, grupurile PSD si UNPR si-au expeimat "surprinderea" fata de decizia parlamentarilor PNL si PC de a vota impotriva proiectului de hotarare privind referendumul, mentionand ca decizia liberalilor si conservatorilor vine dupa ce in USL "s-a convenit" in favoarea unui vot pentru adoptarea acestei hotarari.

Parlamentul a respins, marti, avizul favorabil al Comisiei Juridice privind solicitarea presedintelui Traian Basescu de organizare a unui nou referendum. PSD si PDL au votat pentru solicitarea presedintelui, in timp ce PNL si PC au votat impotriva, iar UDMR si PPDD s-au abtinut. Raportul Comisiei a obtinut 191 pentru, 69 de abtineri si 123 impotriva. Avizul Parlamentului este unul consultativ.

Parlamentarii PSD au votat in majoritatea lor pentru un aviz favorabil la initiativa presedintelui Traian Basescu privind un nou referendum, dar au fost si social-democrati care s-au abtiunut la vot, a precizat, marti, pentru Mediafax senatorul Miron Mitrea.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a precizat, in plenul Parlamentului, ca PNL a votat impotriva initiativei presedintelui pentru un nou referendum, considerandu-l "o diversiune politica" si un referendum ilegal.