Presedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, a declarat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca nu doreste sa transforme Romania in Sodoma "si nu pot incuraja prin votul meu pe cei care confunda funduletul cu fericirea". "De ce sa nu trecem si posibilitatea casatoriei intre un pinguin si o foca?", a continuat liderul liberal. Imediat dupa declaratiile acestuia, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a anuntat printr-un comunicat remis HotNews.ro ca s-a autosesizat in acest caz.

Alexandru BaisanuFoto: cdep.ro

"Nu voi dori niciodata sa transform Romania in Sodoma si nu pot incuraja prin votul meu pe cei care confunda funduletul cu fericirea. E o problema personala a fiecaruia dintre noi, e un hedonism prost inteles", a declarat joi, 13 iunie, presedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, scrie NewsBucovina.ro.

"Ii rog pe cei care nu au descoperit femeia sa o faca. Sa stiti ca nu musca", a afirmat acesta in cadrul unei conferinte de presa. Liberalul a sustinut ca mariajul "se intemeiaza intre un barbat si o femeie. Asa e corect si evolutiv vorbind. Mi-e greu sa deosebesc intre un sot barbat si o sotie tot barbat. Va trebui sa le punem etichete in alta situatie. Nu am probleme de alt gen. Fiecare face cu el ce vrea. Baisanu, ortodox din Bucovina, nu va accepta niciodata asta", transmite NewsBucovina.ro.

Alexandru Baisanu a sustinut ca i se pare "anormal" si ca nu doreste "sa se creeze, legislativ, posibilitatea de a oferi alternative gresite. Nu voi vota niciodata transformarea Romaniei in Sodoma. Europa e minunata, dar are si probleme". "De ce sa nu trecem si posibilitatea casatoriei intre un pinguin si o foca? Daca tot legifieram asta", a continuat presedintele PNL Suceava.

Acesta a vorbit si despre legiferarea prostitutiei, precizand: "am deja cateva idei, dar le voi da publicitatii dupa ce voi face un sondaj de opinie in judetul Suceava ca sa vad care e punctul lor de vedere. Pana nu stau de vorba cu cetatenii, nu ma pronunt".

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) "s-a autosesizat cu privire la declaratiile domnului deputat Alexandru Baisanu referitoare la legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex, declaratii facute astazi in cadrul unei conferinte de presa", a anuntat Consiliul printr-un comunicat remis HotNews.ro.

"CNCD analizeaza declaratiile domnului deputat din perspectiva savarsirii unei posibile fapte de discriminare prin incalcarea demnitatii umane a persoanelor apartinand minoritatilor sexuale, astfel cum este reglementat de art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In solutionarea autosesizarii, CNCD va urmari procedura legala", informeaza Consiliul.

Declaratiile liderului PNL Suceava vin dupa ce Comisia pentru revizuirea Constitutiei a eliminat articolul care definea "familia" ca bazandu-se pe "casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie" (Sursa). Acel articol fusese adoptat tot de Comisia pentru revizuirea Constitutiei, condusa de Crin Antonescu, propunerea fiind sustinuta si de Biserica Ortodoxa Romana.

In prezent, legea fundamentala defineste "familia" ca intemeindu-se "pe casatoria liber consimtita intre soti".