Premierul Victor Ponta a declarat joi cu privire la definirea casatoriei ca fiind intre un barbat si o femeie ca Legea fundamentala nu trebuie sa prevada tot, scrie Agerpres. "Eu de principiu cred - si asta am discutat si cu colegii mei - ca o Constitutie nu trebuie sa prevada tot, altfel, facem o Constitutie de 5.000 de articole si dupa aceea o sa ne para rau", a declarat Ponta, referitor la decizia comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei de a adopta un amendament care prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie".

"O Constitutie trebuie sa prevada niste lucruri la nivel de principiu, dupa care restul ramane la legea organica", a sustinut premierul, citat de Agerpres. Ponta a declarat ca discutiile pe care le poarta cu presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei si cu membrii liberali ai acestui for vizeaza "retusuri" la lucrurile care au ramas in discutia Comisiei.

Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament la proiectul viitoarei legi fundamentale care prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie". In prezent, Constitutia defineste familia ca bazandu-se pe casatoria "intre soti".

Citeste si: