Noua primarita din comuna Pojejana, judetul Caras-Severin, Mira Radovancovici (USL), care a castigat alegerile locale partiale organizate duminica, in fata contracandidatului din partea PDL, este sotia fostului primar PDL Omer Radovancovici, supranumit "Printul Clisurii", aflat in inchisoare unde serveste o pedeapsa de 5 ani pentru contrabanda cu tigari.

Potrivit presei, Omer Radovancovici a fost seful celei mai mari grupari de contrabanda cu tigari care actiona in zona. El s-a predat pe 11 februarie, la acea vreme aflandu-se la al treilea mandat de primar.

A doua zi dupa ce sotul sau a fost inchis si au fost lansate discutii pe marginea alegerilor, Mira Radovancovici si-a anuntat intentia de a candida. "Cel mai probabil voi candida la ocuparea functiei de primar", a declarat aceasta pentru expressdebanat.ro.

Duminica, ea a castigat 1016 voturi, fata de candidatul Partidului Democrat Liberal, Miladin Simonovic, care a a obtinut 762 de voturi. Prezenta la vot a fost de 69,36%, potrivit Autoritatii Electorale Permanente.

Omer Radovancovici (PDL) a fost condmnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul contrabandei din Portul Moldova Veche alaturi de Sorin Corcoman, Vasile Szocz, Daniel Istudor si Zlatco Costici. Cei cinci au fost acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si contrabanda, relata deBanat.ro.

Potrivit EVZ, Radovancovici era seful celei mai mari retele de tigari de contrabanda de tigari din Clisura Dunarii, care actiona cu sprijinul fostului sef al Politiei de Frontiera Caras Severin, Ion Cionca. Edilul a fost arestat in 2006, in cadrul unei operatiuni de anvergura a DIICOT, dupa ce a incercat sa fuga din tara, si a fost prins, la punctul de vama Turnu, din judetul Arad.

Radovancovici a fost inchis timp de 390 zile in penitenciarele din Timisoara si Codlea. Dupa arestare a fost revocat din functia de primar, pe care si-a reluat-o insa la eliberarea din penitenciar, la cererea comunitatii din Pojejena, care l-a ales in 2004. Pe afisele electorale din 2008, Radovancovici apare impreuna cu Sorin Frunzaverde, presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, iar la alegerile din 2012 a fost reales primar.