Victor Ponta a cerut marti liberalilor "o decizie" in cazul senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu, care a demisionat luni din Comisia de ancheta privind interceptarile telefonice ale magistratului Corneliu Barsan acuzand PSD-ul ca a avut misiunea de a ingropa aceasta ancheta.

Primul ministru, care este si presedintele PSD, a precizat ca exista "o problema foarte serioasa" si a invocat articolul 1.1.4. din acordul USL, care prevede: "Conflictele publice intre membrii partidelor, precum si atacurile publice impotriva unor colegi sau a unui partid din Alianta, nu sunt permise".

"Am cerut o pozitie clara a PNL (...) Acum situatia este atat de grava incat este foarte clar ca atunci cand un membru al unui partid component duce o campanie, o campanie alaturi de grupuri de interese impotriva unui alt partid, atunci trebuie luata o decizie", a spus Ponta.

Intrebat la ce decizie se asteapta din partea PNL, primul ministru a raspuns: "Nu e treaba mea, eu am vorbit in numele PSD, am invocat un articol. Am cerut sa stim care e pozitia conducerii PNL".

Victor Ponta l-a acuzat pe Sorin Rosca Stanescu ca a facut aceasta comisie "ca sa aiba de unde sa-si dea demisia, el are propria lui agenda".

"E circ (...) Ideea era sa iasa scandal", a concluzionat el.

Crin Antonescu: Nu exista elementele pentru a vorbi de o campanie a lui Sorin Rosca Stanescu impotriva PSD

Crin Antonescu a afirmat, la putin timp dupa declaratiile sefului PSD, ca nu crede ca exista "elementele pentru a vorbi de o campanie a senatorului Sorin Rosca Stanescu impotriva lui Victor Ponta sau a PSD", dar a admis ca si el a fost "deranjat" de unele "afirmatii excesive" facute de fostul ziarist.

"Intr-un anumit sens, relatiile dintr PNL si PSD trebuie aparate in fiecare zi. Se pot ivi pericole, sunt oameni multi, sper ca nu se numara si senatorul Sorin Rosca Stanescu printre ei, care sa actioneze pentru slabirea acestei aliante", a comentat presedintele PNL, subliniind ca "pe fond" nu are "un sentiment de pericol legat de viitorul USL".

In schimb, Crin Antonescu a precizat ca "sanctiunile sunt ultimul lucru la care trebuie sa recurgem".

In opinia sa, "pozitia privitoare la autoritatea Parlamentului, raportul principial intre executiv si legislativ, invocata de SRS, e corecta", desi "anumite aluzii, acuzatii nu sunt de dorit".

"Suntem solidari cu guvernul nostru, majoritatea parlamentara sprijina guvernul, dar asta nu inseamna ca Parlamentul devine un fel de anexa, nu cred asta nici Sorin Rosca Stanescu, nici eu, si categoric nici dl Ponta", a mai spus el.

Senatul a infiintat o comisie de ancheta privind interceptarea in baza unui mandat de siguranta nationala a convorbirilor telefonice ale magistratului Corneliu Barsan, judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Comisia este condusa de senatorul social-democrat Georgica Severin.