Marian Vanghelie, Klaus Iohannis si Nicusor Constantinescu, acuzati de Agentia de Integritate de diverse nereguli, se declara nevinovati, in timp ce Teodor Stolojan nu exclude posibilitatea unor eventuale omisiuni in declaratia sa de avere, dar acestea sunt "neintentionate".Florin Popescu (PDL) a precizat ca va ataca decizia in instanta.

Theodor Stolojan este acuzat de inspectorii ANI de fals in declaratii pe motiv ca nu si-ar fi declarat actiuni la Transgaz Medias in valoare de 94.000 de euro, fiind sesizat Parchetul. Pe lista ANI, sub acuzatia de incompatibilitate se afla presedintii CJ Constanta, Nicusor Constantinescu (PSD) si CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL) dar si primarul Sibiului (PNL) Klaus Johannis. In cazul primarul sectorului cinci, Marian Vanghelie (PSD) ANI a constatat o diferenta nejustificata de aproximativ 180.000 de euro intre avere si venituri. Fostul presedinte al CJ Dambovita (PDL), Florin Popescu, este acuzat de conflict de interese, pe motiv ca ar fi semnat sapte acte aditionale incheiat la institutia pe care o conduce si o compania la care a fost actionar si administrator.

Teodor Stolojan: Daca am omis acest lucru, a fost neintentionat. Voi verifica declaratia

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat miercuri, pentru Romania TV, ca va verifica declaratia de avere pentru a vedea daca apar sau nu actiunile cumparate la Transgaz. Stolojan s-a declarat convins ca a notat in declaratia de avere toate actiunile pe care le detine, precizand ca, in cazul in care acestea nu apar, este vorba de o omisiune neintentionata.

"In aprilie 2012 am cumparat actiuni Transgaz. Daca am omis acest lucru, a fost neintentionat si pot demonstra oricand veniturile din care am achizitionat acele actiuni. Am vandut actiuni la SIF Transilvania si am cumparat actiuni Transgaz", a declarat Theodor Stolojan.

Stolojan a precizat ca nu a fost informat de ANI cu privire la acuzatiile ce i se aduc.

"Voi verifica declaratia mea de avere depusa in mai 2012, am convingerea ca am declarat absolut toate actiunile. E absurd sa nu le declari. Am completat-o personal si de aceea ma mir ca exista aceasta problema. E o ipoteza sa-mi fi scapat mie. Pot demonstra oricui provenienta sumelor pentru ca trasferurile se fac prin banci", a precizat europarlamentarul.

"Voi lua legatura cu ANI. Intai voi verifica declaratia si daca este asa cum spune ANI, sigur ca voi merge si voi explica", a mai declarat Stolojan.

Marian Vanghelie: Il dau in judecata pe Georgescu. De unde sa fie bani in plus?

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat ca in ultimele sase luni a primit NUP de la Parchet dupa ce i s-a verificat averea, el aratand totodata ca intentioneaza sa il dea in judecata pe seful ANI, Horia Georgescu.

"Il voi da in judecata pe Horia Georgescu, nu m-a chemat nimeni sa dau vreo declaratie si nici nu m-au informat. Normal era sa ma cheme cineva sau sa mi se comunice la Primarie", a spus Vanghelie pentru Gandul.

Vicepresedintele PSD a mentionat ca nu s-a schimbat nimic in declaratia sa de avere, adaugand: "de unde sa fie bani in plus?".

"Domnul Georgescu a facut foarte multe jocuri in aceasta tara, in ultimul an s-a ocupat de mine", a mai sustinut Vanghelie, potrivit "Gandul".

Iohannis considera "nefondate" acuzatiile ANI si a formulat un raspuns catre institutie

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, "considera nefondate acuzatiile si a formulat deja un raspuns catre ANI", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Primariei, Mirela Gligore, citat de agentia Mediafax.

Mirela Gligore a precizat ca primarul Klaus Iohannis "a luat la cunostinta comunicatul ANI".

"Domnia sa considera nefondate acuzatiile si a formulat deja un raspuns catre ANI", a declarat Mirela Gligore.

Klaus Iohannis nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri

Nicusor Constantinescu: ANI face un abuz. Sper sa fie vointa politica pentru schimbarea acestor lepre

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, sustine ca nu se afla in stare de incompatibilitate si ca reprezentantii ANI fac un "abuz in serviciu", motiv pentru care va cere schimbarea conducerii acestei institutii.

"Este o politie politica, ca si DNA, este politica lui Traian Basescu prin care santajeaza primarii, presedintii de CJ si toti membrii PSD, PNL si USL si o fac in continuare din pacate. Aceasta ANI vaneaza tot ce este din PSD si PNL din timpul guvernarii Boc. Sper sa existe vointa politica pentru schimbare, sa se schimbe aceste lepre, sa puna niste oameni profesionisti. Merita aceasta bataie de joc, aceasta institutie sa functioneze pe banii publici?" , a declarat Nicusor Constantinescu pentru Gandul, preluat de Mediafax.

El i-a acuzat pe reprezentantii ANI ca "fac abuz in serviciu" si ca si alti primari si consilieri din judetul Constanta au fost verificati de ANI.

"Pai cum sa fie incompatibil un consilier local sau un primar ca il trimite Consiliul Local respectiv sa faca parte dintr-un Consiliu de Administratie sau Adunarea Generala a Actionarilor a unei companii RAJA, care este internationala? Compania RAJA este cea mai mare companie de apa din Romania si apartine autoritatilor locale din judetul Constanta, adica CJ si primariilor care compun Constanta. Daca aceasta companie opereaza in noua judete si peste Prut, in Republica Moldova, cum poate sa fie conflict de interese local? Sunt abuzuri si vor fi solutionate in instanta", a sustinut Constantinescu.

Potrivit acestuia, avocatii sai si ai primarilor din Constanta au incercat sa le demonstreze celor de la ANI ca gresesc.

"Toti avocatii le-au facut adrese, le-au aratat ca este vorba de o confuzie. Eu nu am o nicio temere cu acest ANI, ca eu stiu daca este cineva vinovat sau nu, pentru ca eu cunosc, am si studii superioare de specialitate, stiu ce inseamna sa fii incompatibil. Incompabitil esti cand in pozitia in care esti nu poti sa fii in doua locuri in acelasi timp, dar compania functioneaza national", a spus Constantinescu.

Florin Popescu,dupa acuzatia de conflict de interese: Atac in instanta decizia, dar fara a ataca ANI

Deputatul PDL Florin Popescu, fost presedinte al CJ Dambovita, a declarat, pentru "Gandul", ca a fost la ANI in urma cu doua saptamani, in legatura cu acuzatiile care i se aduc, el mentionand ca va ataca in instanta hotararea, fara insa a ataca ANI, institutie pe care a precizat ca o "respecta".

Fostul presedinte al Consiliului Judetan Dambovita a admis ca a semnat o serie de acte aditionale in beneficiul firmei PROCOR, cu argumentul ca la acel moment nu avea vicepresedinti pe care sa ii delege in acest sens, noteaza sursa citata.

"Contractul la care se face referire a fost semnat in mai 2008 de fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, Gheorghe Ana. Dupa ce am castigat alegerile, eu am vandut actiunile la firma PROCOR. E adevarat ca am semnat niste acte aditionale la acel contract, intrucat timp de un an la Consiliul Judetean Dambovita nu am avut majoritate, era majoritate PSD-PNL si din acest motiv nu am avut nici vicepresedinti pe care sa ii deleg. Nu avea cine sa le semneze altcineva", a spus Popescu, adaugand ca "acele acte au fost semnate si de secretarul judetean si de directorul departamentului juridic".