Ion Iliescu considera ca mesajul de adio transmis PDL de Traian Basescu dupa congresul de sambata constituie "reflectarea unor raporturi care se instituisera" intre presedinte si un partid politic, raporturi pe care le defineste drept nefiresti si anticonstitutionale.

Traian Basescu "vedea relatiile sale cu acest partid" ca cele ale unui "sef suprem care dadea indicatii".

"Nu e firesc. Constitutional nu are dreptul sa se amestece in viata unui partid, sa le dea indicatii. A fost un raport nefiresc si anticonstitutional", a comentat fostul presedinte.

Intrebat daca se poate pune problema unei noi suspendari a sefului statului, Ion Iliescu a afirmat ca "asta e alta treaba": "Nu e treaba mea, nu ma amestec".

Presedintele Traian Basescu a afirmat sambata seara, intr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, ca a vazut finalul Conventiei PDL, iar modul in care acestia "nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna "definitiv si pentru totdeauna, adio Partid Democrat, astazi ne-am despartit!".

El mai spune ca se va dedica "constructiei unei alte solutii de drepta" si ca nu va face "nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL". In urma cu doua saptamani, Hotnews.ro a relatat ca in interiorul PDL se vehicula informatia ca Elena Udrea va rupe partidul in cazul in care va pierde sefia PDL.