Presedintele Traian Basescu afirma, intr-un mesaj video postat sambata seara pe pagina sa de Facebook ca a vazut finalul Conventiei PDL, iar modul in care acestia "nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna "definitiv si pentru totdeauna, adio Partid Democrat, astazi ne-am despartit!". El mai spune ca se va dedica "constructiei unei alte solutii de drepta" si ca nu va face "nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL".In urma cu doua saptamani, Hotnews.ro a relatat ca in interiorul PDL se vehicula informatia ca Elena Udrea va rupe partidul in cazul in care va pierde sefia PDL.

"Am vazut finalul Conventiei PDL. Cred ca am fost cinstit cu acest partid, i-am spus ca dupa aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum n-au inteles sa fie democrati ma face sa spun acum, definitiv si pentru totdeauna, adio Partid Democrat! Astazi ne-am despartit, ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei", spune seful statului in mesaj.

"Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de drepta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei si vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL. "PDL a demonstrat ca a putut fi tinut pe o directie democratica atat timp cat a stiut de un lider autoritar, imediat ce au simtit ca pot fi singuri aripa FSN-ista a partidului a rabufnit, iar Conventia de astazi este proba ca 50% din partid este inca ancorat in naravurile FSN-ului", mai spune el.

"Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despartit definitiv. Luati-va drumul vostru, iar eu il am pe al meu", a incheiat Basescu, care a fost vizibil emotionat in anumite momente ale discursului.

Vasile Blaga: Traian Basescu nu stie sa piarda

In replica, Vasile Blaga a afirmat, sambata seara, ca respecta decizia lui Traian Basescu, dar a remarcat ca partizanii Elenei Udrea "nu stiu sa piarda".

"Eu respect ca de fiecare data decizia dl presedinte. Trebuie insa sa remarc ca nu stiu sa piarda", a afirmat el, la sediul PDL.

Acesta a precizat ca nu intelege cand a fost PDL o povara pentru Traian Basescu, in conditiile in care partidul a fost alaturi de acesta si la referendumul din 2007, si la alegerile din 2009 si "asta vara, la 40-45 de grade", la suspendarea presedintelui.

"A spus adio partidului, a spus ca nu doreste sa fim pentru domnia sa o piatra de moara, si nici domnia sa oentru noi, nu cred ca vreodata in istoria noastra am fost o piatra de moara pentru domnul presedinte", a mai spus Vasile Blaga.

HotNews.ro a scris, citand surse democrat-liberale, in momentul in care Mihai Stanisoara a plecat la PNL, ca in interiorul PDL se vorbeste despre o rupere a partidului dupa Conventia din 23 martie. Sursele Hotnews.ro sustineau ca, in cazul in care Elena Udrea va pierde sefia PDL, se acrediteaza ideea ca aceasta va parasi partidul impreuna cu sustinatorii sai si fie vor infiinta un nou partid, fie se vor inscrie in Forta Civica care il are ca lider pe Mihai Razvan Ungureanu.

CITESTE SI: