Consilierul prezidential Cristian Diaconescu anunta, pe site-ul lui, infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara". Un alt consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, a anuntat pe Facebook, la putin timp, ca se va inscrie in noua miscare.

Cristian DiaconescuFoto: AGERPRES

"Astazi am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei Miscarea Populara", scrie Cristian Diaconescu, fara a preciza despre ce colegi este vorba.

"Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva - semn ca noua noastra forma de expresie, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc", adauga fostul detinator al portofoliilor ministeriale Justitie si Externe.

Cu putin timp inainte de anuntul infiintarii noii fundatii, Cristian Lazaroiu scrisese, tot pe Facebook: "25 martie Buna Vestire".

Iulian Chifu, un alt consilier prezidenţial, a scris pe contul lui de Facebook: "Fireste ca ma voi alatura Fundatiei Miscarea Populara. Undeva trebuie reinceputa constructia unui pol de dreapta pentru viitor!"

Si purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, a scris, tot pe Facebook: "Si eu subscriu, Sebastian".

In toamna anului 2011, fiica cea mai mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana, a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a inregistrat marca Miscarea Populara.

Anuntul privind infiintarea acestei fundatii vine la doua zile dupa ce presedintele Traian Basescu a spus "Adio" PDL, tot pe Facebook, in urma alegerilor interne din partid, castigate de Vasile Blaga contra Elenei Udrea.

Care sunt obiectivele acestei Fundatii, asa cum sunte ele anuntate pe site-ul lui Cristian Diaconescu:

  • modernizarea Romaniei
  • pastrarea orientarii proeuropene si proatlantice ca unica solutie pentru Romania
  • reforma constitutionala
  • stimularea clasei de mijloc
  • locuri de munca pentru tineret
  • criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene
  • reformarea sistemului de educatie orientat spre performanta
  • stat de drept eficient bazat pe principii constitutionale solide
  • promovarea culturii romanesti precum si stimularea afirmarii tinerelor talente
  • stimularea elaborarii unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT si a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate
  • dialog continu cu romanii care traiesc in afara granitelor precum si identificarea oportunitatilor pentru incurajarea acestora de a reveni acasa
  • strategii vizand incurajarea tinerilor care au studiat in strainatate pentru a-si pune competentele in slujba Romaniei

"In actele constitutive ale fundatiei vor fi enuntate o serie de programe si strategii care vizeaza dezvoltarea societatii romanesti, in ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunitati pentru clasa mijlocie si tineret, ca principale forte motrice pentru progresul tarii noastre", adauga Cristian Diaconescu.

Reactii din PDL:

Sever Voinescu, pentru HotNews.ro: Nu stiu nimic de aceasta Miscare, trebuie sa vad ce propune, ce vrea sa faca. Nu am ce sa spun mai mult

Cristian Preda, pentru HotNews: Salut infiintarea Miscarii Populare. Ca membru in grupul PPE din PE voi participa la orice dezbatere si actiune care vor intari identitatea celei mai importante familii politice Uniune