Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marti ca ar fi normal ca in colegiul fostului senator Dan Voiculescu sa se organizeze alegeri, transmite Agerpres. Premierul Victor Ponta declarase, marti, ca optiunea sa strict politica este de a nu se mai organiza alegeri partiale in colegiile care raman libere.

"Cred ca fiind la inceputul unei legislaturi si nu spre sfarsitul ei este normal sa aiba loc alegeri. Cetatenii din colegiul respectiv trebuie sa fie reprezentati, au dreptul sa fie reprezentati ca oricare alti cetateni din Romania. Nu stiu care sunt motivele sau contextul in care s-a exprimat o alta opinie, dar opinia mea aceasta este", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca optiunea sa strict politica este de a nu se mai organiza alegeri partiale in colegiile care raman libere.

"Optiunea mea strict politica, dar trebuie sa vedem daca poate fi aplicata si din punct de vedere legal, este de a nu mai organiza alegeri partiale pentru niciun colegiu care se elibereaza. Nu stiu de ce sunt interesati (n.r.-cei din PDL) doar de colegiul din sectorul 4, mai sunt si alte colegii care se elibereaza. Parerea mea este ca nu ar trebui sa mai organizam noi... Si asa sunt foarte multi parlamentari. Pana ajungem in 2016 la un numar normal, ar trebui ca acele locuri sa ramana vacante. Daca cei care tipau pe la televizor ca suntem prea multi parlamentari si acum, pentru ca au ramas ei pe afara, fara un ciolanel de ros, simt ca apare ceva, un os undeva, intrebati-i pe ei cum e bine, atunci", a afirmat premierul la Palatul Parlamentului, intrebat daca ar trebui organizate alegeri in colegiul fostului senator Dan Voiculescu, de care sunt interesati cei de la PDL.

Dan Voiculescu si-a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie demisia din calitatea de senator pentru a permite instantelor sa "isi faca datoria" in cazul dosarului in care este implicat.