Thiesz Janos, candidatul UDMR pentru functia de primar al municipiului Covasna, unde, duminica, au fost organizate alegeri partiale in urma decesului fostului edil, a obtinut 63,2 la suta din voturi, potrivit numaratorii paralele realizate de Uniune, informeaza Mediafax.

Potrivit numaratorii paralele a UDMR, Thiesz Janos, care este viceprimar al Covasnei, a obtinut 63,2 la suta din voturile valabil exprimate.

Candidatul independent Sorin Iordan Popica, sustinut de USL, PDL, Forta Civica, PRM si PPDD, a obtinut 34,2 la suta, iar reprezentantul PPMT, fostul primar al orasului in perioada 1992-2000, Malnasi Laszlo Levente, a fost votat de 2,6 la suta dintre alegatori.

Si in judetul Bihor, in comuna Draganesti, au fost organizate alegeri partiale pentru functia de primar. Scrutinul a fost organizat dupa ce fostul primar al comunei Draganesti Gheorghe Bogdan (USL) a fost ales deputat.

La scrutin au participat aproape 72 la suta dintre cetatenii inscrisi pe lista electorala permanenta.

Potrivit rezultatelor partiale prezentate de Biroul Electoral de Circumscriptie al comunei Draganesti, candidatul USL pentru postul de primar, Adrian Ovidiu Banda, a obtinut aproximativ 70 la suta din voturi.

Candidatul USL pentru sefia Consiliului Judetean Teleorman, Adrian Gadea, care este vicepresedintele institutiei, a obtinut 78,5 la suta din voturi, potrivit numaratorii paralele facute de Uniune.

Conform numaratorii paralele a USL, candidatul Uniunii, Adrian Gadea, a castigat presedintia Consiliului Judetean Teleorman, obtinand 78,5 la suta din voturi.

Contracandidatul lui Gadea, profesorul Constantin Amarie (PDL) a fost votat de 12,7 la suta dintre alegatori.

De asemenea, candidatul USL la Primaria Turnu Magurele, Danut Cuclea, a obtinut 75 la suta din voturi.

Tot duminica, au avut loc alegeri pentru functia de primar al municipiului Turnu Magurele si al comunei Bujoru, in timp ce in comuna Calmatuiu de Sus au fost organizate alegeri partiale pentru completarea Consiliului Local.

In municipiul Turnu Magurele, fostul primar Nicolae Mohanu (USL) a fost ales senator, iar la scrutinul de duminica s-au confruntat cinci candidati : Danut Cuclea (USL), Georgica Paunescu (PDL), Catalin Mitrica (PPDD), George Turcu (PRM) si Gae Cristian Felix (PER).

In comuna Bujoru au fost patru candidati la functia de primar, iar organizeaza alegerilor a fost necesara dupa ce, la inceputul lunii decembrie 2012, fostul primar Dian Chiran a murit. Candidatii sunt Gica Sarbu (USL), Avram Ginel Sorin (PDL), Paul Florentin Grama (PPDD) si Cristian Boanta (independent).

In comuna Calmatuiu au fost organizate alegeri locale partiale pentru completarea Consiliului Local, care nu a putut functiona din cauza absentei permanente a unor alesi locali care au refuzat sa participe din vara anului trecut la sedintele CL.

Au fost semnalate si doua incidente majore: un barbat din judetul Teleorman care, duminica, la scrutinul pentru presedintia Consiliului Judetean, a stampilat patru buletine de vot si altul care a votat de doua ori sunt cercetati penal de politisti.