Un barbat din judetul Teleorman care, duminica, la scrutinul pentru presedintia Consiliului Judetean, a stampilat patru buletine de vot si altul care a votat de doua ori sunt cercetati penal de politisti, conform Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Teleorman, comisar Adrian Ilicea, un barbat de 47 de ani a stampilat patru buletine de vot, fiind insa observat de presedintele comisiei electorale a sectiei de votare.

"In baza sesizarilor primite la Inspectoratul de Politie Judetean Teleorman, au fost intocmite doua dosare penale. Astfel, un cetatean din comuna Cosmesti este cercetat pentru tentativa de vot multiplu. Barbatul de 47 ani s-a prezentat in fata comisiei electorale la sectia de votare nr. 2 Ciuperceni, comuna Cosmesti, a predat cartea de identitate, a primit stampila de vot, insa nu i s-a inmanat buletin de vot de catre membrii comisiei. Cetateanul a luat de pe masa patru buletine de vot pe care le-a stampilat, motivand ca a procedat ca la ultimele alegeri locale. Incidentul a fost observat de presedintele comisiei electorale a sectiei de votare, iar trei dintre buletinele de vot au fost anulate inainte de a fi introduse in urna de vot. In cauza a fost intocmit dosar penal", a declarat comisar Adrian Ilicea.

In celalalt caz, un observator acreditat la sectia de votare nr. 1 Scrioastea a sesizat ca un barbat din localitate a votat de doua ori. In cauza a fost intocmit dosar penal.

In judetul Teleorman au fost organizate 334 de sectii de votare, iar pe listele electorale permanente se afla 338.023 de alegatori, in timp ce pe listele electorale complementare sunt 171.