Raed Arafat este noul ministru al Sanatatii. El a depus miercuri seara juramantul dupa ce, tot miercuri, presedintele Traian Basescu semnase decretul de numire in functie. "Nu am decat o singura rugaminte la dumneavoastra, legea sanatatii. S-a ratat in ianuarie, poate pana in decembrie reusim sa o depunem la Parlament. Va doresc mult succes si sa auzim numai de bine dupa alegeri", a afirmat Traian Basescu in timpul ceremoniei. Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului - Valeriu Zgonea si Crin Antonescu - au lipsit de la depunerea juramantului.

Raed ArafatFoto: Hotnews

Reamintim ca, de la demisia ministrului Vasile Cepoi - acuzat de ANI de conflict de interese - functia de ministru interimar al Sanatatii a fost detinuta de premierul Victor Ponta.

Valeriu Zgonea a confirmat, la Romania Tv, ca nu participa la ceremonia de la Palatul Cotroceni, motivand ca se afla deja in teritoriu, pentru campania electorala care incepe vineri. La randul sau, Crin Antonescu a explicat ca "Absenta mea nu e legata de persoana lui Raed Arafat ci de persoana lui Traian Basescu."