Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, referindu-se la ideea unei noi suspendari din functie a presedintelui Basescu, ca "multi dintre politicienii romani ar face bine daca ar scapa de obsesia care ii bantuie de dimineata pana seara", relateaza Mediafax.

Fostul premier a fost intrebat daca este cazul unei noi suspendari a presedintelui Traian Basescu, in contextul in care presedintele PE, Martin Schulz, i-a indemnat pe politicienii de la Bucuresti sa lase deoparte luptele partizane.

"Cred ca trecem de la sarba la vals, ca sa ma exprim elegant. Nu are nicio legatura discursul presedintelui cu a doua parte a intrebarii... E un subiect care mi se pare ca este adus in discutie intr-un mod nepotrivit, cred ca Romania si mediul politic, multi dintre politicienii romani ar face bine daca ar scapa de obsesia care ii bantuie de dimineata pana seara", a precizat Tariceanu.

El a mai sustinut ca Romania a fost slabita in plan european de episodul suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu.

"O tara cum este Romania care vara trecuta a fost in mod predominant macinata de acest conflict politic major nu poate sa contribuie cu deplinatatea fortelor sale ca problemele europene sa-si gaseasca o rezolvare. Cu alte cuvinte, noi nu ne putem aduce contributia pe care multi o asteapta pentru ca Romania este intr-un fel slabita in urma acestei situatii politice pe care am traversat-o in vara trecuta", a explicat liderul deputatilor PNL.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", transmisa de Pro TV, ca Traian Basescu va fi suspendat din nou, la sfarsitul acestui an, respectiv dupa alegerile parlamentare, daca nu il va numi premier pe Victor Ponta, in ipoteza in care USL castiga alegerile.

Antonescu a precizat ca nu crede ca acest lucru se va intampla si a mentionat ca o noua suspendare a lui Traian Basescu nu reprezinta un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.

Intrebat de moderator daca exclude o noua suspendare a lui Traian Basescu in 2013, Antonescu a imaginat scenariul suspendarii chiar in 2012, in cazul in care Traian Basescu ar refuza sa ia act de vointa politica exprimata de electorat la alegerile parlamentare.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca este de acord cu Crin Antonescu atunci cand acesta a spus ca nu va fi cazul unei noi suspendari a lui Traian Basescu, el aratand ca, in situatia in care USL va castiga peste 50%, numirea premierului USL e singura solutie de stabilitate.

Premierul a aratat ca orice alta solutie decat desemnarea premierului din partea aliantei care a castigat ar reprezenta o criza politica de care Romania nu are nevoie.

Ideea unei noi suspendari din functie a presedintelui Basescu a fost lansata de catre presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.