¬Premierul Victor Ponta a declarat luni dimineata ca presedintele PNL, Crin Antonescu, a "spus foarte corect" cand a declarat ca nu va exista alta solutie "de stabilitate decat desemnarea candidatului USL pentru functia de prim-ministru", dupa alegeri, "cand USL va avea peste 50%".

"Ca de obicei sunt 100% de acord cu el", a adaugat Ponta.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", de la Pro TV, ca Traian Basescu va fi suspendat din nou, la sfarsitul acestui an, dupa alegerile parlamentare, daca nu il va numi premier pe Victor Ponta, in ipoteza in care USL castiga alegerile legislative, potrivit Mediafax. Liderul liberal a precizat insa ca nu crede ca acest lucru se va intampla, adaugand ca o noua suspendare a sefului statului nu reprezinta un punct de program al USL, "nici declarat, nici nedeclarat".

Referitor la candidatura lui Antonescu la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator intr-un colegiu in judetul Teleorman, in tandem cu Liviu Dragnea si Marin Almajanu, Ponta a declarat ca Antonescu a candidat si in trecut in Teleorman, iar oamenii de acolo sunt "foarte mandri" ca viitorul presedinte al tarii candideaza la ei.

"Domnul Crin Antonescu a candidat si inainte la Teleorman. Eu ii cunosc pe cei din Teleorman, nu doar pe Liviu Dragnea, sunt oameni foarte mandri si in momentul in care viitorul presedinte candideaza la ei este un lucru extraordinar', a spus Ponta inainte de sedinta USL.

"Domnul Dragnea va fi alaturi de mine in guvern pentru reforma administratiei si pentru descentralizare," a mai spus Ponta.