Presedintele democrat-liberal, Vasile Blaga, a declarat marti ca PDL-ului i se cuveneau patru functii in Biroul Permanent al Senatului afirmand ca USL nu a respectat "regulile jocului', informeaza Agerpres.

"Noi niciodata in 22 de ani nu am incalcat regulile jocului si am respectat algoritmii dati de prezenta noastra in Senat, regulile nu au fost respectate astazi, dar nu mai dorim sa continuam discutiile pe tema aceasta", a declarat Vasile Blaga precizand ca regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului difera, iar la Senat presedintele intra in calculul functiilor.

Liderul PDL a amintit ca atunci cand a fost presedinte al Senatului partidul sau a pierdut automat o functie de vicepresedinte.

Intrebat ce crede depre afirmatiile social-democratului Viorel Hrebenciuc potrivit carora romanii de peste hotare ar trebui sa fie scoti de pe listele electorale permanente, iar in cazul in care vor sa voteze sa se inscrie inainte pe liste, Blaga a afirmat ca acest lucru este absurd si si-a manifestat regretul ca lideri importanti ai USL '"impart romanii intre cei din afara si cei dinauntru".

Totodata, presedintele PDL considera ca se face o greseala cand se compara datele de la alegeri cu cele de la recensamant.

In ceea ce priveste declaratia liberalului Eugen Nicolaescu care spunea ca discursul presedintelui este motiv pentru o noua suspendare, Blaga a precizat ca unii lideri ai PSD au prezentat puncte de vedere "in contradictie totala cu cele spuse de domnul Nicolaescu. Cred ca aici sunt probleme ale PSD si PNL si nu vreau sa le adancesc".

Intrebat despre discursul presedintelui Traian Basescu referitor la USL, Blaga a spus ca nu crede ca exista un om de buna credinta in Romania care sa aiba indoieli ca tara noastra si credibilitatea ei externa nu au avut de suferit in ultimele doua luni.

"Ati vazut reactiile internationale si de aceea noi PDL cateodata ne-am pus intrebarea daca aceasta coalitie mai urmareste parcursul euroatlantic al Romaniei pentru ca doar din declaratiile domnului Antonescu doar ca nu a dat foc drapelului american, dar in rest am vazut anumite manifestatii cu oameni scandand impotriva SUA. Domnul Antonescu si-a declarat ca principal adversar Departamentul de Stat al SUA, iata domnul Ponta pune sub semnul intrebarii declaratiile comisarilor europeni in functie de cum ii convin lucrurile", a mai spus presedintele PDL.

Ultima sesiune ordinara a Senatului din legislatura parlamentara 2008-2012 a fost deschisa, oficial, marti, cu sedinta de plen in care senatorii trebuie sa isi aleaga reprezentantii in conducerea acestei Camere legislative. Plenul Senatului a aprobat o noua componenta a Biroului Permanent. Noua structura numerica a fost validata cu 63 de voturi pentru, sase abtineri si 19 voturi impotriva.