Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a precizat, luni, ca fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a anuntat de acum cateva saptamani conducerea partidului ca intentioneaza sa creeze o platforma agrariana, iar mai multi membri BPN s-au declarat sceptici in privinta reusitei demersului sau, relateaza Mediafax.

"Domnul Fuia ne-a spus unora dintre membrii BPN de mai multe saptamani ca are de gand sa creeze o platforma agrariana. Personal, l-am descurajat, nu cred ca cu trei luni inainte de alegeri e un moment bun pentru a intemeia partide", a spus Preda.

El a aratat ca este greu sa creada ca Stelian Fuia intentioneaza sa se alature cu platforma agrariana aliantei de dreapta pe care PDL vrea sa o creeze.

"Mi-e greu sa cred ca o persoana pleaca din PDL si se intoarce peste doua saptamani cu un partid nou", a adaugat Cristian Preda.

El a mai spus ca fiecare isi incearca sansa si ca acesta este drumul pe care Fuia l-a apucat.

"Domnia sa nu s-a razvratit in fata PDL, ci a considerat ca e momentul sa fondeze un partid agrarian. Personal si alti membri ai BPN suntem foarte sceptici in privinta acestui demers, dar nu avem cum sa tinem pe cineva in interiorul PDL", a mai spus Preda.

Deputatul PDL Stelian Fuia a demisionat din partid, urmand sa lanseze, cu sustinere din partea unor fermieri, o "platforma agrariana", cu care sa se prezinte la alegerile parlamentare, au declarat, duminica, pentru Mediafax, surse din apropierea fostului ministru al Agriculturii.

Fuia este deputat, ales in Colegiul 4, si a fost presedinte al organizatiei judetene Calarasi a PDL.

Cristian Preda: PDL doreste sa incheie cat mai repede alianta de dreapta

Cristian Preda a mai afirmat luni ca democrat liberalii doresc sa incheie cat mai repede manifestul politic care sa stea la baza aliantei de dreapta cu PNTCD si Noua Republica. El a precizat ca PDL are doua propuneri pentru a denumi alianta, dar asteapta propuneri si din partea partenerilor sai, transmite Agerpres.

"Am analizat stadiul discutiilor cu partenerii din PNTCD si Noua Republica pentru incheierea unei aliante de dreapta. Vom merge miercuri la urmatoarele discutii gazduite de Noua Republica. O prima forma a unui manifest politic dorim sa o adoptam cat mai repede pentru a fixa obiectivele aliantei noastre electorale. Avem doua propuneri de nume. Asteptam si de la partenerii nostrii. Vom face si mici teste pentru a vedea care nume e mai potrivit", a spus Cristian Preda dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL.

Prim-vicepresedintele democrat-liberal a afirmat ca alianta vizeaza si participarea pe liste comune la alegerile parlamentarele din 2 decembrie.