Intr-un articol intitulat "Dilema lui Basescu", radioul guvernamental rus Vocea Rusiei scrie ca "USL a actionat intr-un mod perseverent si a renuntat la atitudini defetiste, iar Curtea Constitutionala a actionat intr-un mod deosebit de intelept", referindu-se la actiunile legate de contestarea referendumului. In urma cu 3 zile, tot Vocea Rusiei scria ca "echipa de la USL mai are sanse reale sa-l demita pe Traian Basescu, dar pentru a reusi trebuie sa actioneze in forta si sa renunte la comportamentul defetist".

Articolul arata ca "nu se poate spune ca decizia CCR este surprinzatoare, unicul aspect ciudat fiind alegerea dimensiunii perioadei de asteptare (40 de zile, nu 30 si nu 50) care poate fi interpretata drept o ironie mai mult sau mai putin fina la adresa presedintelui suspendat".

Vocea Rusiei mai scrie ca "Incepand de ieri, timpul joaca impotriva lui Traian Basescu", si arata ca "in fiecare zi, el (Traian Basescu - n.red.) va primi mesaje din interior si din exterior, toate mesajele avand o singura sugestie: demisia".