VIDEO Traian Basescu despre participarea la referendum: Nu pot sa spun decat sa faca fiecare cum vrea / Fraudarea referendumului ma ingrijoreaza / Serviciile secrete au performat excelent, si-au pastrat neutralitatea

de Cristian Pantazi     HotNews.ro
Luni, 23 iulie 2012, 21:06 Actualitate | Politic


Traian Basescu
Foto: Hotnews
Traian Basescu spune intr-un interviu pentru HotNews.ro ca exista doua curente de opinie in rindul sustinatorilor sai - unii care vor sa mearga la vot pentru a vota "Nu", si unii care vor sa se abtina la vot. "Nu pot să spun decât să facă fiecare cum vrea. Cei care consideră ca este imoral să mergi la vot, să nu meargă, cei care consideră ca e bine să meargă să se exprime - să meargă și asta e. Până la urmă societatea reacționează cum vrea ea... Deci aici lucrurile sunt complicate și nu poți să impui societății modul de reacție", a spus Traian Basescu. Presedintele suspendat mai spune ca exista o tentație a USL-ului de a frauda referendumul".

Traian Basescu despre referendum:

Rep: Care este cea mai mare temere a dvs. legată de modul în care se va desfășura referendumul?

Traian Basescu: Trebuie să spun că, după ultimele evoluții, fraudarea referendumului mă îngrijorează cel mai mult, pentru că am înțeles că se instalează secții de votare în restaurante, în hoteluri, de acolo se pot lua de la recepție CNP-urile turiștilor și faci ce vrei cu ele în listele de votare. Cel mai tare mă îngrijorează faptul că nu mai sunt liste suplimentare, ceea ce va face imposibilă identificarea celor care au votat de două ori sau de mai multe ori. Nu în ultimul rând, orarul. Îmi imaginez în mediul rural ce faci cu secțiile de votare deschise până la ora 23. Cine mai umblă pe ulițele satului la ora 23, or acela poate fi un moment al unei fraudări masive, mai ales că există un mare dezavantaj. Eu nu am niciun reprezentant în secțiile de votare, așa-i legea, iar singurul partid care mă susține, PDL-ul, are un singur reprezentant. Iar cei care propovăduiesc demiterea mea au 6 reprezentanți. Este imposibil ca omul ăsta să stea de dimineață până noaptea târziu fără să meargă la baie, fără să meargă să mănânce. Deci aici sunt vulnerabilitățile organizării și ele arată o tentație a USL-ului de a frauda referendumul.

Rep: Cu toate acestea, continuați să îndemnați oamenii să meargă la vot. De ce? Pentru că există în același timp o parte a societății civile care spune că lumea ar trebui să stea acasă și să nu valideze această…

Traian Basescu: Intr-adevăr, sunt două curente. Unul creat de societatea civilă care spune să nu mergem la vot pentru că am valida o lovitură de stat prin prezența noastră, și a fost și poziția mea constant exprimată să participăm la vot. Mi-e foarte greu să-mi mai creez acum un adversar. Așa că, nu pot să spun decât să facă fiecare cum vrea. Cei care consideră ca este imoral să mergi la vot, să nu meargă, cei care consideră ca e bine să meargă să se exprime - să meargă și asta e. Până la urmă societatea reacționează cum vrea ea. Eu nu sunt un lider pentru toți cei care votează ‘nu’ pentru că foarte mulți nu votează ‘nu’ pentru mine sau nu rămân acasă pentru mine, ci rămân împotriva unei lovituri de stat pe care nu vor s-o certifice. Deci aici lucrurile sunt complicate și nu poți să impui societății modul de reacție.

Rep: Suntem în următorul scenariu: luni 30 iulie, după referendum rezultatele arată că ați pierdut la vot, dar referendumul este invalidat, din cauza slabei participări. E și o întrebare de la cititori. Luați în calcul o demisie în acest caz?

Traian Basescu: Eu nu pot să iau în calcul decât două lucruri: unu, legea și doi, stabilitatea. În funcție de acești doi parametri voi face analiza deciziei mele pe 30 iulie.


Traian Basescu despre sedinta CSAT in care Crin Antonescu a incercat inlocuirea sefului STST si modul in care au functionat serviciile secrete:


Rep: Saptămâna trecută a avut loc încercarea de demitere a șefului STS. Președintele interimar Crin Antonescu a declarat că Iulian Fota s-a opus în CSAT. Știți cumva dacă a mai votat și altcineva în CSAT împotriva demiterii?

Traian Basescu: Da, știu că au mai fost încă patru instituții care au fost împotrivă, în afară de Iulian Fota.

Rep: Le puteți numi?

Traian Basescu: Nu. Ca să nu fie speculații, este clar că Iulian Fota, care e consilierul meu de securitate națională, m-a informat. Deci, nu a tras nimeni cu urechea, ci am fost informat de consilierul de securitate națională, Iulian Fota.

Rep: Haideți să punem altfel întrebarea: cum au performat serviciile secrete, serviciile de informații ale României în această perioadă tulbure?

Traian Basescu: Vă referiți la perioada de suspendare?

Rep: De la începutul acestei proceduri de suspendare și până la suspendare.

Traian Basescu: Cred că excelent, și-au menținut neutralitatea și au furnizat informațiile necesare factorilor de decizie. Sunt convins că au făcut-o, sunt convins că și Crin Antonescu și Victor Ponta sunt informați despre daunele aduse de lovitura de stat pe care au aplicat-o instituțiilor românești.

Rep: Ați vorbit foarte mult despre interesele legate de justiție ale celor care v-au suspendat. Există și interese economice adiacente, să spunem?

Traian Basescu: Interesele economice dacă ar fi existat și le rezolvă prin guvern. Nu aveau nevoie de îndepăprtarea președintelui, dar este ceva mai scump decât banii și asta e libertatea. Asta i-a înnebunit pe pușcăriabili și au ajuns la concluzia că îndepărtarea președintelui este singura soluție petru a-șți putea numi oamenii la Parchetul general, la Parchetul general Anticorupție, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Și mai este un lucru. Ei au nevoie de un președinte cu care să se poată negocia lucrurile acestea. Iar ei știu foarte bine, eu am două liste: una cu domenii în care putem face compromisuri și una cu domenii în care compromisul este exclus. Spre exemplu, participările la guvern. E viață democratică, orice partid ajuns in Parlament are legitimitate, pot face compromisuri aici, cu cine să facem o majoritate, cu cine susținem un guvern. Când vine vorba însă de zona interzisă compromisului, aici prima pe lista este securitatea națională, și a doua este justiția. Eu nu am făcut compormisuri niciodată de când sunt președinte în acest domeniu și de la asta mi s-a tras și prima suspendare și a doua. Dacă vă aduceți aminte, prima suspendare a pornit de la bilețelul primului ministru prin care îmi cerea să intervin pentru un prieten al lui la Parchetul general. A doua a plecat de la condamnările pe care le-ați văzut și cele care sunt în perspectivă, inclusiv cea a lui Voiculescu.

Rep: Legat de situație de la DNA și de la Parchetul general, în cazul în care vă întoarceți în funcție, pe cine veți numi? Veți prelungi mandatele celor doi?

Traian Basescu: Prelungirea mandatului lui Daniel Morar ține de procurorul general și cred că i-l va prelungi pentru încă 6 luni, deci pentru până după alegeri. Iar mandatul Codruței Kovesi poate fi prelungit de CSM. Deci, nu avem o problemă aici.


 • Traian Basescu despre Hidroelectrica:Rep: M-as intoarce puțin la planul economic al discuției. Ce semnale  externe și interne ați primit după intrarea surpinzătoare în insolvență a Hidroelectrica?Traian Basescu: Foarte proaste. În primul rând sistemul bancar românesc nu mai finanțează companii de stat pentru că își spun, dacă au făcut asta cu Hidroelectrica, de ce n-ar face asta și cu alte companii, cu Romgaz, cu Transgaz, cu mai știu eu ce alte companii. Poate nu e fericită lista dar …sau cu CNH-ul, Compania Națională a Huilei, sau cu alte companii. Pe de altă parte înțeleg că s-au anulat niște contracte ale băieților deștepți, bazat pe faptul că Hidroelectrica este în insolvență, ceea ce nu este un lucru rău. Dacă operațiunea va reuși, soluția înseamnă că a fost bună. Hai să vedem cum se termină.


 • Traian Basescu despre sursele de finantare a campaniei electorale, relatia cu PDL si MR UngureanuRep: Cristian Diaconescu spunea într-un interviu pentru Evenimentul Zilei că sunt semnale că una din cele mai mari investiții germane din România e pe cale să plece.

Traian Basescu: A anunțat deja că pleacă. Știu despre ce e vorba. N-aș vrea până nu anunță firma, vorbim de investiții în proiecții imediate, era vorba de o investiție de vreo 75-80 milioane de euro, care trebuia să înceapă anul acesta. S-a anunțat deja retragerea

Rep: E doar o coincidență faptul că procedura accelerată a suspendării a început la doar cîteva zile după anunțul oficial privind Nabucco?

Traian Basescu:…da, cred că este o coincidență aici, nu cred că este vreo legătură între Nabuco și suspendarea mea. Suspendarea mea se datorează nevoii acestor oameni de a pune sub control justiția, aici e marea lor problemă.

Rep: Victor Ponta a declarat de curând că vă suspectează că aveți surse ilegale de finanțare pentru campania electorală. Care sunt sursele de finațare?

Traian Basescu: Am deschis un cont, se fac depuneri legale, încă am pus să fie verificat, să nu avem vreo donație de la firme care sunt puse sub semnul întrebării, dacă există asemenea donații să fie întoarse, voi face publice toate donațiile la sfârșitul campaniei. Victor Ponta crede că la mine este ca la el. Nu, eu respect legea că d-asta am supraviețuit în politică, respectând legea,

Rep: Apropo de respectarea legii, s-a vorbit foarte mult despre relația dvs cu PDL-ul, evident. Dincolo de faptul că v-ați susținut reciproc, cum ați tolerat pe timp de criză derapajele unor oameni ca Botiș, Roberta Anastase, Oltean, firma soției cu contracte cu statul, tânăra speranță Mihai Boldea?

Traian Basescu: Păi, nu le-am tolerat deloc și acolo unde a fost cazul n-am asigurat PDL-ului nicio protecție. Aduceți-vă aminte, primarul de Râmnicu Vâlcea – condamnat, primarul de Craiova – băgat la beci, pe urmă anchetat, primarul de Cluj a pățit ce-a pățit, seful Oficiului de muncă Brașov – arestat, la Timișoara tot la oficiul de Muncă , o doamnă deja condamnată și ea. Nu mai vorbim de Boldea. Eu am pus pariul public că-l aduc înapoi din gaură de șarpe și a venit, deci cu mine n-a existat toleranță din acest punct de vedere, dar trebuie să vă spun că i-am avertizat de câteva ori: oameni buni, atenție! nu veți pierde atât de mult din cauza măsurilor de austeritate cât veți pierde din cauza arestărilor frecvente care înseamnă probe de corupție la un partid care a atacat PSD-ul pentru corupție.

Rep: Credeți că PDL-ul are șanse să meargă acum în alegeri și să obțină un scor bun cu schimbarea de gardă și, eventual, cu Mihai Răzvan Ungureanu, alipit într-o construcție mai mare?

Traian Basescu: Cred că PDL-ul trebuie să privească la o construcție de dreapta în care să-și păstreze identitatea dar să coaguleze în jurul lui sau alături de el, ca să nu stârnim orgolii, tot ce înseamnă mișcări de dreapta și de centru dreapta, pentru a se putea opune ca abordare USL-ului care are abordări cripto-comuniste, nu poți să spui că sunt de centru-stânga abordările lor.

Rep: Îl vedeți pe Mihai Răzvan Ungureanu succesorul dvs la Cotroceni într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, sau există și o altă soluție surpriză?

Traian Basescu: Îl văd un om cu calități. Este un om instruit MIhai Răzvan Ungureanu, este un om care și-a dobândit titlurile academice și doctoratul în mod incontestabil, este un om care a făcut școala la Oxford, deci un om instruit. Îl văd ca o soluție. Sigur, nu poate fi singura. De ce tânărul Mihai Neamțu n-ar putea fi și el o soluție? Sunt atâția oameni și evenimentele din aceste ultime trei săptămâni trebuie să ne arate că partidele au nevoie ca de aer de recredibilizare prin acceptarea unor oameni care vin din afara lor.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12665 vizualizari

 • -45 (75 voturi)    
  STATI LINISTIT - FECEM CUM VREM ! (Luni, 23 iulie 2012, 21:18)

  Porumbelul Pacii [utilizator]

  Suntem oameni liberi, domnule Presedinte ,
  facem cum vrem - noi nu suntem nici PDL isti , nici
  ”jurnalisti” HN sa facem doar ce ni se ordona.
  • +49 (57 voturi)    
   Exact! (Luni, 23 iulie 2012, 22:14)

   Malone_M [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

   Fac ce vreau, nu ma prezint la vot. Si nu o fac la ordin. Up yours mate!
   • -24 (30 voturi)    
    represalii (Marţi, 24 iulie 2012, 1:32)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Malone_M

    „PDL riscă să intre în coliziune directă cu mine dacă ei vor opta pentru neparticipare. Să nu participe ei. Eu îi voi chema pe români la vot”. Așa e. Băsescu nu minte nicidată. N-ați înțeles voi bine. Este invers. Podeaua l-a lovit prima pe președinte.
    • 0 (38 voturi)    
     catre cei care nu au de gand sa vina la vot (Marţi, 24 iulie 2012, 2:35)

     nb2k [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Ce va insemna o prezenta redusa la vot: Basescu va pierde la o diferenta enorma. Va refuza sa demisioneze pe motiv ca legea e de partea lui. USL va refuza sa cedeze si va invoca procentul mare de oameni care vor ca Basescu sa plece. Criza va continua, leul se va deprecia. Vor avea probabil loc mari manifestari populare. Vor fi incercate alte modalitati de a scapa de Basescu, probabil una mai ilegala decat alta. Presa externa va vui, Basescu va da vina pe USL si USL va da vina pe Basescu, fara a se intrevedea nici-un sfarsit al crizei. ASTA VRETI?? Veniti la vot si exprimati-va opinia! Multi oameni au fost profund dezamagiti de prestatia USL din ultimele luni si sprijinul pentru Basescu a crescut. Sansele sa castige nu sunt chiar atat de mici. Daca nu veniti la vot, vom trece din rau in mai rau. Castigul la masa verde este cea mai rea varianta posibila si va arunca tara in haos.
     • +14 (16 voturi)    
      Prestarea USL? (Marţi, 24 iulie 2012, 8:55)

      yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui nb2k

      Prestatia USL este nula, nu au facut decit sa modifice cadrul legislativ in mod abuziv ca sa-si asume controlul deciziilor; practici de comisari politici din anii '30, '40, '50 ...Insa este o buna masura a ceea ce va urma pentru Romania sub conducerea lor - a lui Ponta, Antonescu si asuporterii lor politici n-au nici cea mai mica idee
      • +2 (2 voturi)    
       Incalcarea Costitutiei. (Miercuri, 25 iulie 2012, 11:11)

       valjean [utilizator] i-a raspuns lui yyyyyy

       Incalcind Constitutia Romaniei si legislatia s-au situat in afara legii.Nu putem participa la faradelegile USL! Cine vrea sa preia controlul absolut al statului , are clar intentii totalitare!
     • +15 (19 voturi)    
      eu nu vin la vot (Marţi, 24 iulie 2012, 9:13)

      DavidM [utilizator] i-a raspuns lui nb2k

      Insa o sa trec mai pe seara sa vad daca s-a votat in locul meu.... Noi vrem ca Romania sa ramana in UE cu drepturi depline. Dupa jignirile si politica idioata a USL la adresa liderilor Uniunii Europene, Romania este izolata si nu mai primeste nici un ban. Daca-i pastram pe cei de la USL, murim de foame in cateva luni. In caz ca n-ai inteles: Romania a ramas fara bani, din aceasta cauza cursul a luat-o la vale si singura speranta pentru Ponta e FMI. Dar si aia ne vor da bani doar daca ramanem in UE, asa ca.... trebuie sa scapam de USL. Basescu este ultima linie de aparare contra totalitarismului uselist. Trebuie sa-l aparam pe presedinte! 'Mazeta' esti prea indobitocit sa vezi realitatea, continua sa asculti Antena3.
      • +5 (7 voturi)    
       mazeta (Marţi, 24 iulie 2012, 12:19)

       ghio [utilizator] i-a raspuns lui DavidM

       nu e indobitocit, e doar platit sa scrie dupa dictare! Nu comenteaza doar aici!
     • +21 (23 voturi)    
      E prea tarziu! (Marţi, 24 iulie 2012, 9:29)

      Dianora [utilizator] i-a raspuns lui nb2k

      Daca voiau sa obtina o competitie corecta si sa evite boicotul, USL nu trebuia sa dea ordonantele cu prelungirea programului pana la 23, lipsa supravegherii sectiilor, sectii de vot la stane si hoteluri particulare, si urne mobile plimbarete, in dispretul legii. E prea tarziu acum sa inviti oameni de buna credinta acum, cand conditiile au fost deja viciate numai ca sa-ti faci cvorumul!
     • -13 (17 voturi)    
      populatia ar trebuii sa gandeasca ... (Marţi, 24 iulie 2012, 9:30)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui nb2k

      pe ei nu ii intereseaza .

      acest om e in picaj , si trage dupa el toata tara , sper sa inteleaga romanii macar in ultimul ceas ...
      • +23 (23 voturi)    
       TB e-n picaj, PSD ia toata puterea ca in 2004 (Marţi, 24 iulie 2012, 10:08)

       Sash [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       Asta-ti doresti ?


       TB e-n picaj pt. c-a muncit si-a dus tara in spate pe timp de criza

       iar acum cand i-a dat si PSD-ului responsabilitatea sa conduca tara, PSD nu face altceva pentru tara decat circ si scandal in Europa

       De fiecare data cand PSD a ajuns la putere ne-am ales cu cate un nume rau in Europa :

       - in 2004 am ajuns simbolul coruptiei

       - in 2012 am ajuns simbolul dispretului Legii


       Asta ti-ai dorit de la PSD ?
      • +6 (8 voturi)    
       se termina repede (Marţi, 24 iulie 2012, 13:14)

       revo [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       lasa, nu-ti face griji, nu mai e mult pana duminica. Dupa care mai vorbim (daca o sa mai avem dreptul la internet liber); de exemplu, cum o sa ajungem la antipozi cu cei doi prostalai pe post de berbece.
     • +9 (11 voturi)    
      Sa venim, sa nu venim la referendum? (Marţi, 24 iulie 2012, 10:42)

      kati15 [utilizator] i-a raspuns lui nb2k

      Am multe argumente sa nu vin; consider ca e un referendum ilegal, conditiile extrem de dubioase de desfasurare, sunt urne pe plaja, in crasme, baruri...o porcarie pe banii nostri! Cu siguranta usl va adauga mii si mii de voturi in urne! E o frauda pe fata! Voi astepta pana spre seara...daca usl anunta prezenta masiva la vot, adica pe la tara au bagat voturi cu duiumul, ma voi duce si eu la vot sa spun un firav NU impostorilor, chit ca probabil nu va avea cine stie ce efect, dar ma voi duce, asa , sa-mi fac datoria....Tot romasnul ar trebui sa inteleaga ce inseamna acest referendum ilegal, vor sa-si valideze actiunile mincinoase si criminale cumana romanilor! Grav de tot! Dati un NU mare pentru parlamentul acesta plin de impostori, hoti, puscariabili...
     • +12 (12 voturi)    
      Paradox (Marţi, 24 iulie 2012, 10:45)

      Apolitik [utilizator] i-a raspuns lui nb2k

      40% din votantii USL pensionari (detinuti,muncitori agricoli sau membrii de partid)
      60% (nu neaparat tin cu Basescu) dar sunt anti-USL, din care , sa zicem 30% vor sa boicoteze, 30% merg la vot sa loveasca foaia de hartie cu un NU fara valoare, un NU NUL!!! comparativ cu prezenta la vot a USL-ului care au bani sa "doneze" mosnegilor si taranilor produse, ba chiar cash (la alegerile locale au papat taranii cum nici la paste/craciun n-au halit (sunt de la tara! doar ca am ce manca ...inca)

      PS: Slava Domnului ca nu a fost aprobata ACTA in CE, altfel m-as fi trezit (ca dinainte de '89) cu securitatea la usa, pt. calomnie, inalta tradare, acuzatii defaimatoare etc ...pt. acest gen de mesaj postat !
     • +6 (6 voturi)    
      Nice try Mazeto! (Marţi, 24 iulie 2012, 11:57)

      Optimista [utilizator] i-a raspuns lui nb2k

      De lege ai auzit? De legea referendumului, de!. Dacă lovitura voastră de stat nu va fi validată, puteţi să vă daţi deja cu pumnii în ceeace voi aţi crezut că se cheamă cap, şi s-a cam dovedit deja că a fost...fund.
      România s-a cam trezit. Voi, Crin şi dottore plagiatore n-aveţi decât să dormiţi în continuare cât vreţi. O să vă treziţi cu picioarele în fund pe care o să vi le dea rămânii. Va fi însă cam târziu. Ati pierdut bătălia puciştilor!
     • +5 (5 voturi)    
      Sansele sa cistige sint de kkt (Marţi, 24 iulie 2012, 19:38)

      it_s__not_news [utilizator] i-a raspuns lui nb2k

      Hai sa nu lungim prostia, pls. Singura forma reala de protest este boicotul.
      • 0 (0 voturi)    
       ENIU (Miercuri, 25 iulie 2012, 0:48)

       sebagain [utilizator] i-a raspuns lui it_s__not_news

       S-ar putea dar mai interesant e sa spui NU pe vremurile astea!
     • +1 (1 vot)    
      Marea revelatie! (Miercuri, 25 iulie 2012, 9:16)

      valjean [utilizator] i-a raspuns lui nb2k

      USL va fi aratat in toata josnicia lui! Asa vor vedea si cei care nu au priceput pina acum cu ce sleahta de imputiti au de a face!
    • +12 (12 voturi)    
     cand a facut declaratia (Marţi, 24 iulie 2012, 7:11)

     flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     credea ca nenorocitii vor juca cinstit.Fii linistit,daca presedintele imi va spune ca trebuie sa merg pana la Moscova si apoi sa votez in Antarctica pentru a scapa de comunistii pucisti,o voi face.O voi face pentru ca imi garanteaza intoarcerea in Europa.
    • -14 (16 voturi)    
     un las penibil . (Marţi, 24 iulie 2012, 9:28)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     a reevaluat ... acum vrea la masa verde , acum se ascunde sub prag , acum nu mai e barbat in politica e o femeie fricoasa .

     el e in coliziune cu onoarea si barbatia .. atat ...

     dupa cate dovezi de necinste , de minciuna , de lipsa de onoare .... nu inteleg cum unii inca mai asculta ceva ce spune acest centurist al politici romanesti ....
     • +7 (15 voturi)    
      breh... (Marţi, 24 iulie 2012, 10:00)

      break a leg [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      cam nasol de voi, nu? doare? :D
    • +10 (10 voturi)    
     Rasouns pentru Mazeta (Marţi, 24 iulie 2012, 10:26)

     x1x [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Mazeta draga, acelasi lucru a spus si acum dl. Basescu dar inteleg doar cei care nu se uita doar la Antena 3. Declaratiile se nuanteaza si tacticile se schimba in functie de context, asa se pratica in lumea civilizata. In contextul in care USL-ul da semne clare de fraudare, este normal sa regandeasca startegia, nu? Complicat! Pentru tine era mai simplu asa: romanii merg la vot, se aduna peste 50% (cu tot cu cei morti in ultimii 5 ani), majoritatea (ca prosti sunt multi) voteaza impotriva lui Basescu si gata!
     Iti dau un sfat: incearca macar o data pe luna sa chimbi de pe Antena 3 pe Discovery sau macar la o telenovela pe Acasa TV daca Discovery este prea greu.Dupa un an s-ar putea ca nivelul tau de intelegere sa se apropie de medie...
    • +13 (13 voturi)    
     ! (Marţi, 24 iulie 2012, 10:41)

     melcul_naravas [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Eu am votat presedintele pentru un mandat complet si prestatia lui imi convine. De ce sa ma duc la vot? Sa se duca ai lor, "boborul" nemultumit.
  • +41 (47 voturi)    
   bravo porumbelule (Luni, 23 iulie 2012, 22:25)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

   Am urmarit in ultimele zile antena 3 si am inceput sa inteleg de ce porumbei inocenti ajung sa ciugule din palma "salvatorilor romaniei" .
   Cei de la putere au nevoie de multi oameni liberi ca tine porumbelule draga care sa nu faca ce li se ordona.
   Si mie imi ordona cineva , propria mea constiinta , aceea care m-a scos si in strada in 89 si care acum imi spune ca porumbeii pacii isi vor merita soarta pe deplin .
   Vreau sa spun cea de lapte, miere si frimituri care o sa urmeze dupa destituirea celui mai bun presedinte din epoca post ceausista.
   Imi pare rau doar de aceia care realizeaza ce se intimpla si nu pot face nimic sa indrepte lucrurile.
   • -19 (27 voturi)    
    ori ca votati NU ori ca nu veniti e totuna... (Marţi, 24 iulie 2012, 1:06)

    busola [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

    ...din moment ce Basescu va pierde la scor de neprezentare!
    • +11 (13 voturi)    
     nu pierde Basescu (Marţi, 24 iulie 2012, 9:18)

     DavidM [utilizator] i-a raspuns lui busola

     Pierd cei naivi: pensionarii, cei care muncesc cu bani de la buget si toata populatia Romaniei este saracita prin devalorizarea leului. De cand cei de la USL au ajuns la guvernare, puterea noastra de cumparare a scazut cu 5%. Ei promit marea cu sarea, dar de fapt uita sa spuna ca fondurile UE sunt taiate si la iarna o sa murim de foame. USL duce Romania spre dezastru, nu trebuie sa actionam in toamna trebuie sa actionam ACUM. In toamna va fi foarte tarziu, trebuie sa le aratam din acest moment ca nu mai au ce cauta la guvernare.
    • +15 (17 voturi)    
     PSD ne-aduce mereu un nume rau in Europa (Marţi, 24 iulie 2012, 10:15)

     Sash [utilizator] i-a raspuns lui busola

     .


     De fiecare data cand PSD a ajuns la putere, ne-am ales cu cate "un nume" rau dupa care ne cunoaste toata Europa :

     - in 2004 am ajuns simbolul coruptiei

     - in 2012 am ajuns simbolul dispretului Legii


     Asta ti-ai dorit cand ai votat PSD ?
     • +1 (1 vot)    
      Von Ron (Miercuri, 25 iulie 2012, 0:50)

      sebagain [utilizator] i-a raspuns lui Sash

      Perfect adevarat. Acum a mai adus si devalorizarea leului. Cat a fost Boc de prim ministru asa cum a fost caracteriazat dar tot a tinut ROmanica pe linia de plutire. Nici nu visam noi acum doua luni ca leul o s-o ia la vale in halul asta.
   • -4 (8 voturi)    
    '89 (Marţi, 24 iulie 2012, 7:17)

    Jordan [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

    Bai cat poate fi de interesant: toti romanii au constiinta si, mai mult, toti au iesit la '89, care '89 se transforma rapid in '48-ul lui Nea Caragiale...
  • +35 (37 voturi)    
   Am vazut ca faceti ce vreti (Luni, 23 iulie 2012, 22:57)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

   Pentru voi nu exista nici o lege, nici o regula. Totul modificati in functie de interesul de moment. Ne-ati adus intr-o situatie penibila.
  • +11 (11 voturi)    
   si eu sunt liber, (Marţi, 24 iulie 2012, 7:08)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

   doresc sa traiesc intr-o reala democratie si consider ca nenorocitii care mi-au stricat vara si m-au facut sa ma tem ca vom trai la fel ca inainte de 89 trebuie sa dea socoteala.
  • +10 (10 voturi)    
   Pregateste-te ... (Marţi, 24 iulie 2012, 8:33)

   yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

   ... sa nu mai fii om liber odata ce comisarul politic Ponta si aghiotantul sau Antonescu se insurubeaza si mai bine pe pozitii ...
  • +1 (1 vot)    
   Porumbacu pacii... (Miercuri, 25 iulie 2012, 11:06)

   valjean [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

   Si noi la fel! NU la referendum! Nu mafiei rosii USL!
 • -31 (37 voturi)    
  te rugăm (Luni, 23 iulie 2012, 21:27)

  Mazeta [utilizator]

  Dacă îi dați o citirică, sigur îl convingeți Băsescu să boicoteze referendumul. Așa e cu oamenii ăștia, trebuie să insiști un pic dar nu refuză când știi cum să pui problema.
  • +26 (30 voturi)    
   50Euro (Marţi, 24 iulie 2012, 0:56)

   Cel [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Mazeta, uite iti dau eu 50 de euro pe langa ce iti da la USL, dar scrie si tu o data ce simti cu sufletul despre Ponta, nu sa scrii ce primesti de la partid.
   Ce zici nu vrei sa canstigi primul ban onest pe anul asta?
   • -14 (16 voturi)    
    articolul e despre basescu ... (Marţi, 24 iulie 2012, 9:32)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Cel

    lasa vrajeala asta comunista de a schimba subiectul , vezi ca sunt alte articole despre ponta .
  • +11 (11 voturi)    
   uite ca v-ati gandit prost (Marţi, 24 iulie 2012, 7:18)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   pe asta ati mizat ,pe antrenarea presedintelui in lupta.Imaginati-va ca presedintele nu mai este cel de acum cinci ani.
   Ati luat plasa,ce bine imi pare.
   Sa vedeti ce va asteapta de la 1 august,comunisti ordinari!
  • +19 (19 voturi)    
   auzi postac? (Marţi, 24 iulie 2012, 9:28)

   ovigeo [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   prezenta la referendum tine de constiinta fiecaruia, nu este o obligatie.
   Eu personal nu vreau sa certific aceasta lovitura de stat si deci nu voi fi prezent la referendum.
   Ai grija sa nu faci icter
 • +44 (52 voturi)    
  nu mergem la referendum!!! (Luni, 23 iulie 2012, 21:40)

  jhoanna [utilizator]

  Ma gandesc cu groaza la ce ne asteapta dc ramanem pe mana comunistilor astora! acum stiu ce am de facut , nu merg la vot ! boicotam referendumul!
  • -37 (39 voturi)    
   Dar nici pe mana hotilor si falsilor democrati! (Luni, 23 iulie 2012, 23:15)

   Votati pe 29! [utilizator] i-a raspuns lui jhoanna

   Ne asteptam sa fie o saptamana incarcata cu atacuri politice murdare din partea lui Traian Basescu si a Partidului Democrat Liberal. Estimam ca vor folosi aceleasi tehnici ca in fiecare campani, respectiv: dezinformare, minciuna, aparitia de dosare sau informatii compromitatoare despre personaje cheie ale USL, informatii care ulterior se vor dovedi a fi false. De asemenea, este asteptat ca in aceasta saptamana presa de partid a PDL-ului sa fie din ce in ce mai activa in diseminarea de informatii negative (si neadevarate!!!) la adresa Guvernului si a presedintelui interimar Crin Antonescu. Este important sa punctam cu fiecare ocazie motivele care l-au adus pe Traian Basescu in situatia demiterii.De asemenea, este foarte important sa reamintim ca Romania are alternativa viabila si ca aceasta alternativa este reprezentata de Crin Antonescu si guvernul USL.
   • +10 (10 voturi)    
    vorbe de aormit copiii (Marţi, 24 iulie 2012, 7:20)

    flitmania [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    pdl-istii sunt gugustiuci pe langa ulii comunisti din usl.Au dovedit-o cu lovitura de stat.
   • +12 (12 voturi)    
    esti ...... (Marţi, 24 iulie 2012, 9:22)

    DavidM [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    ce alternativa viabile visezi amice, doi oameni incapabili, corupti si hoti dovediti... Eu l-am avut profesor pe C. Antonescu cand eram in scoala generala....nici de profesor nu era bun, o NULITATE.
   • +14 (16 voturi)    
    Nici nu se poate sa fie mai fals (Marţi, 24 iulie 2012, 9:49)

    yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    ceea ce scrieti in acest post; toate atacurile murdare au venit din partea USL - in sfirsit PSD a reusit sa se ascunda in spatele unui nou acronim - USL - de unde isi lanseaza aceleasi campanii distructive si antidemocratice ca pe vremea cind se numea FSN, PSD si aducea minerii in Bucuresti, califica Piata Universitatii drept adunatura de golani si nu stiau cum sa o infiltreze mai bine cu figuri certate cu legea ca sa valideze denigrarea; figurile cheie ale USL de care vorbiti sunt niste caricaturi caragialesti in frunte cu plastograful Ponta care are nerusinarea sa pozeze in victima a celor care il acuza de plagiat; ce fel de caracter are un om care copiaza teza de doctorat? avem nevoie de comisii peste comisii ca sa ne traduca ce inseamna plagiat? a copiat cu nerusinare si a impins lucrurile pina la a mandata o comisie de etica sa dea verdict in favoarea lui; schimba legile peste nopate ca sa isi valideze deciziile cu o repeziciune de comisar politic al anilor post belici care executa ordinele de la centru sa denigreze, infiltreze si anihileze orice opozitie; ce fel de caracter are un astfel de individ? care minte cu nerusinare, care nu se sinchiseste ca trage in noroi cu el o intreaga comunitate academica romaneasca, ca va compromite reputatia unei tari?cum va trata acest individ referendumul? la fel ca lucrarea de doctorat? il va "plagia"? cu Ioan Rus la Interne care declara fara inconjur ca de la Aristotel incoace toata lumea a plagiat, si regizeaza tentative de sinucidere pentru a-l salva pe Adrian Nastase de la prezentarea la inchisoare totul este posibil inclusiv "sa plagieze" referendumul ...cu Crin Antonescu care desfiinteaza telefoanele de campanie ale opozitiei si se deda la atacuri vitriolice impotriva lui Basescu numindu-l epava politica si demonstraeaza la tot pasul ca nu are nici cea mai vaga idee de ce inseamna dialogul de campanie pe care il confunda cu insultele? astea sunt figurile cheie ale USL si realizarile lor?
   • +8 (8 voturi)    
    Sa mori tu (Marţi, 24 iulie 2012, 11:07)

    catri81 [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    ca astia doi mincinosi si hoti sunt alternativa?
    • -3 (3 voturi)    
     ba sunt (Marţi, 24 iulie 2012, 12:18)

     dj [utilizator] i-a raspuns lui catri81

     pentru comunism...
 • +48 (54 voturi)    
  cand imi intra hotul in casa (Luni, 23 iulie 2012, 21:44)

  zaboo [utilizator]

  nu il invit la masa! ii dau lui ponta peste labe sa ia mana de pe tara: boicotez referendumul! Basescu inapoi la Cotroceni!
 • +38 (44 voturi)    
  Planul B al USL (Luni, 23 iulie 2012, 22:04)

  Rafaila [utilizator]

  Intelegind ca este practic imposibil ca USL sa aiba cistig de cauza la referendum - multi nu vor vota iar dintre cei care vor vota foarte multi vor vota NU - mi-am pus intrebarea care ar putea fi planul B al hotilor, avind in vedere ca nu-si pot permite sa piarda referendumul. Intr-un tirziu mi-a picat fisa! Ei nu organizeaza referendumul ca sa-l cistige, nici nu prea se agita pentru asta si oricum este deja pierdut, ei organizeaza referendumul ca sa-l fure! In vazul lumii, cum tot in vazul lumii, fara rusine, au dat lovitura de stat. Acesta este planul B al USL - furtul grosolan, mirsavia dusa la extrem. Dar ne putem astepta la altceva, ne putem astepta fie si la un dram de cinste de la niste hoti, banditi parlamentari penali? NU!
  • -36 (42 voturi)    
   Motive pentru demiterea lui Basescu! (Luni, 23 iulie 2012, 23:17)

   Votati pe 29! [utilizator] i-a raspuns lui Rafaila

   - a uzurpat rolul Prim-ministrului și s-a substituit în atribuțiile constituționale ale Guvernului
   - a încălcat în mod repetat drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţie
   - a încălcat în mod repetat principiul separaţiei puterilor în stat şi independenţa justiţiei
   - a inițiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei și a încălcat procedura de revizuire a Constituției prevăzută de legea fundamentală
   - a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale și a făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curții, făcându-le „vizite” înaintea unor decizii importante
   - a încălcat sistematic principiul neapartenenței politice a persoanei care ocupă funcția prezidențială și a abandonat rolul constituțional de mediator în stat și în societate
   - a încălcat în mod grav prevederile Constituției și principiul fundamental al democrației reprezentative, atunci când declară că nu va numi un Prim-ministru din partea USL, chiar dacă această formațiune politică va obține majoritatea absolută în Parlament
   • +10 (12 voturi)    
    Nu mai abera (Marţi, 24 iulie 2012, 9:18)

    Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    Nu mai abera, te rog. Nu a încălcat grav Constituţia, deci nu există motiv de suspendare. Cum dracu spui că a încălcat principiul separării puterilor în stat, când nu a încercat să demită premierul şi are dreptul să participe la şedinţele de guvern ŞI SĂ LE CONDUCĂ.
    Proiectul de modificare al Constituţiei? Şi eu şi tu şi orice cetăţean din ţara asta are dreptul să facă un proiect de modificare al Constituţiei.
    Principiul neapartenenţei? Dar ce sărăcie face birepetentul tău chiulangiu când participă la mitingurile USL?!
   • -10 (14 voturi)    
    numai un motiv si ar fi de ajuns .... (Marţi, 24 iulie 2012, 9:34)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    a mintit , si minte in continuare .

    a castigat alegerile (toate) prin minciuna si promisiuni false .

    romanii ar trebuii sa penalizeze minciuna si sa permita politicienilo sa isi bata joc de ei ....
   • +10 (12 voturi)    
    ai dreptate cu asemenea motive (Marţi, 24 iulie 2012, 9:36)

    ovigeo [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    mai poti sa dormi? te chinuie simtul civic? ia un rudotel
   • +13 (13 voturi)    
    Ai si dovezi sau (Marţi, 24 iulie 2012, 9:54)

    Mao2 [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    doar citezi din antene?
   • +14 (14 voturi)    
    De sapte ori fals ... (Marţi, 24 iulie 2012, 10:11)

    yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    Cele sapte istorii pe care comisia de propaganda a PSD a incercat programatic de ani de zile din rasputeri sa le acrediteze in mintea cetatenilor; este taman pe dos, cei care si-au batut joc de principiul separarii puterilor in stat, de institutia Curtii Constitutionale, care nu au avut nici un respect fata de lege si confunda guvernarea cu santajul si oportunitatea imbogatirii sunt cei de la PSD - acum USL - in frunte cu Ponta si Antonescu, marionete ale clasicilor Iliescu & Co. ascunsi in umbra si conectati la rasarit ...
   • +7 (7 voturi)    
    Pe dracu (Marţi, 24 iulie 2012, 11:11)

    catri81 [utilizator] i-a raspuns lui Votati pe 29!

    astea nu sunt motive de demitere......e scenariul prost al usl pentru demitere, si prostii ca voi pun botul.
 • +46 (54 voturi)    
  Unicameral? (Luni, 23 iulie 2012, 22:14)

  Flatron [utilizator]

  EU pina nu vad 300 de Parlamentari , asa cum a votat POPORUL , vot validat de CCR , la alta votare nu mai merg !
  • +36 (38 voturi)    
   Inceputul sfarsitului (Luni, 23 iulie 2012, 22:56)

   Trident [utilizator] i-a raspuns lui Flatron

   Acest referendum va fi inceputul sfarsitului celei mai odioase aliante care a avut-o vreodata Romania. Cele doua partide, in principal, adica PSD si PNL vor fi marii perdanti ai acestor faradelegi pe care le-au patronat in ultimele doua luni.
   M-am uitat atent la Basescu in seara asta cand i-a spus lui Turcescu ca aceste ticalosii nu vor ramane fara urmari si ca Victor Ponta si altii vor fi adusi in fata legii. De ce le-a fost frica nu vor scapa.
   In ceea ce priveste votul meu la resferendum, chiar daca la inceput vedeam un pic altfel lucrurile, in acest moment imi este limpede : NU VOTEZ.
  • -7 (7 voturi)    
   la pariu ? (Marţi, 24 iulie 2012, 9:35)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Flatron

   ca daca zice basescu sa mergi merigi ?

   si ca o sa mergi si la asta , dar o sa spui ca nu ai mers .... ?
 • +20 (22 voturi)    
  Iarna nu-i ca vara! (Luni, 23 iulie 2012, 23:02)

  taranistu [utilizator]

  Moral este ceea ce este legal! (Traian Basescu)
  "Omul nu trebuie să fie despărţit de Dumnezeu şi nici politica de morală." (Thomas Morus)
  • -8 (10 voturi)    
   o sa vedem dupa referendum (Marţi, 24 iulie 2012, 9:36)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui taranistu

   ce a fost legal in toti anii in care samsaru asta a controlat tara ...
 • -9 (17 voturi)    
  Moral este ceea ce este legal. (Luni, 23 iulie 2012, 23:13)

  taranistu [utilizator]

  "Casa din Mihăileanu este legal luată, nu am nicio problemă cu ea", a declarat Traian Băsescu, marţi, la România TV, la câteva minute după ce a afirmat că în cazul demiterii se va muta în acest imobil: "Avem apartamentul din Mihăileanu. Celebrul apartament din Mihăileanu".

  Casa din Mihaileanu este luata legal, deci casa este luata si moral.

  Tariceanu a incheiat legal contractele cu Sterling, deci le-a incheiat si moral? Io zic ca nu.
  • +12 (12 voturi)    
   Romania acum.... (Marţi, 24 iulie 2012, 9:32)

   DavidM [utilizator] i-a raspuns lui taranistu

   In caz ca nu ti-ai dat seama, duminica votezi raul cel mai mic!!! Alegi guvernul Ponta si drumul USL-ist catre saracie sau alegi Traian Basescu si mentinerea Romaniei pe linia de plutire. Votezi Reforme sau votezi o prelungire a bolii numita coruptie, despre asta e vorba.
 • -22 (32 voturi)    
  aritmetica (Luni, 23 iulie 2012, 23:14)

  zaphoss [utilizator]

  Acum e marea problema: Basescu era obisnuit sa bage voturi in plus. Acum trebuie sa aiba mai putine: Sa vedem cum va rezolva problema!
 • -8 (20 voturi)    
  veniti la referendum! (Luni, 23 iulie 2012, 23:16)

  amycus [utilizator]

  ba nu, boicotati!
 • +17 (19 voturi)    
  BOICOT TOTAL (Luni, 23 iulie 2012, 23:58)

  Anticoruptie [utilizator]

  Romani de peste granite, moldoveni, romani din afara granitelor presedintele Traian Basescu a ordonat sa BOICOTAM la maxim referendumul adica sa NU votam deloc! Plecati linistiti sa va faceti concediile!
 • +16 (16 voturi)    
  Va mai amintiti filmul Laguna Albastra (Marţi, 24 iulie 2012, 0:20)

  morometu [utilizator]

  Nimic nu este intamplator...
  "Ezista o esplicatie:"probabil atunci s-a schitat programul "intre vecini".
  Si s-a definitivat in ... Grecia.
  Unde si-a petrecut copy-lotul pastele?
 • -8 (8 voturi)    
  Hal cu fraudarea (Marţi, 24 iulie 2012, 8:32)

  DanB [utilizator]

  Hai cu fraudarea, ca m-am saturat de-asta, prin 2004 clama la fel, nemaidemonstrand nimic dupa. (postacii portocalii sunt la post, sa vezi cate minusuri primesc)
 • +8 (10 voturi)    
  BOICOT!!! (Marţi, 24 iulie 2012, 9:01)

  ggna [utilizator]

  Are dreptate Base! Sa vina oamenii USL-ului, sa-i vedem cati sunt! Noi stam acasa! Si atunci s-or imparti apele...
  Ne spun ca-s 90%...95%...nuuuu, la Antene-s 99,9999%! (De am ajuns sa cred ca numai eu is contra...) Si daca-i asa, foarte bine!!! De ce-si fac griji??? Si de ce sa ma cheme sa votez...oricum??? Ce-s bataia lor de joc? Adica, pana in al 12-lea ceas sa ma foloseasca ca pe o carpa murdara?
 • -12 (12 voturi)    
  ................... (Marţi, 24 iulie 2012, 10:04)

  AlexyaMV [utilizator]

  Pe 29 Iulie vom vota DA ;)
 • -14 (14 voturi)    
  jos basescu (Marţi, 24 iulie 2012, 10:07)

  BalaitaGeorge Adrian [anonim]

  Revenirea lui Traian Băsescu la putere ar înseamna întoarcerea la minciună, corupție și dictatură, întoarcerea la salarii și pensii tăiate, desființarea a 100.000 de paturi din 125.000 și distrugerea definitivă a sistemului sanitar, dispreț pentru educație și profesori. Revenirea lui Băsescu la Cotroceni întoarcerea la putere a găștii de corupți și penali care și-au bătut joc de banii publici și care s-au îmbogățit în timp ce românii au sărăcit – Elena Udrea, Sorin Blejnar, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Radu Berceanu. Daca Basescu se intoarce la Cotroceni, nu va lasa guvernul sa lucreze. Va refuza de la promlgare si va ataca la Curtea Constitutionala orice act normativ. Probabil ministrii, secretarii de stat, prefectii, vor fi hartuiti, denuntati, anchetati, sub orice motiv, de DNA si de Parchetul General-instrumente ale "justitiei independente". Guvernul nu va putea sa ia masurile de redresare economica pe care si le-a propus. Daca Basescu se intoarce la Cotroceni, pe scena politica va urma un adevarat macel, din care cel mai mult vom pierde noi, oamenii obisnuiti. Trebuie sa mergem la vot si sa spunem DA, vrem ca Traian B[sescu sa plece pentru totdeauna de pe scena politica. Vrem o viata normala, vrem ca politicienii sa lucreze pentru noi, vrem bun simt, vrem sa traim mai bine. Dar trebuie sa mearga la vot si cei care spun nu. Daca sunt cinstiti si cred in ceea ce el spune, trebuie sa mearga la vot. Sa stai acasa este o dovada de necinste.
  • +10 (10 voturi)    
   Slogane sforaitoare (Marţi, 24 iulie 2012, 10:34)

   yyyyyy [utilizator] i-a raspuns lui BalaitaGeorge Adrian

   Slogane sforaitoare care vor costa tara foarte scump daca lumea isi va pleca urechea sa le si dea crezare ... Pamflet propagandistic.
   USL/PSD este formula cu care vreti sa defilati la cirma tarii pt o viata mai buna? devalorizarea leului intr-un ritm galopant de cind sunt la guvernare, ceea ce inseamna ca maririle de pensii si salarii nu au nici o valoare (decit propagandistica); scaderea catastrofica a rating-ului de tara ceea ce inseamna ca toate imprumuturile vor costa Romania mai scump - iata realizarile guvernului Ponta, cheltuieli mai mari ale guvernului, deficit bugetar mai mare, si asta doar in citeva luni de guvernare, preludiul falimentului de tara ...
  • +7 (7 voturi)    
   Sa stai acasa (Marţi, 24 iulie 2012, 11:18)

   catri81 [utilizator] i-a raspuns lui BalaitaGeorge Adrian

   in conditiile de organizare a acestui referendum e dovada de inteligenta si demnitate.Noi cei care boicotam referendumul rusinii suntem oameni cinstiti pentru ca nu incurajam prin vot (oricum ar fi el) hotia minciuna si impostura usl.
  • +3 (3 voturi)    
   daca era dictatura (Marţi, 24 iulie 2012, 12:20)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui BalaitaGeorge Adrian

   nu urlau antenele si realitatea atatia ani de zile, nu erau arestati si din PDL...
 • -9 (9 voturi)    
  Preademocratul Traian Basescu (Marţi, 24 iulie 2012, 10:40)

  CitizenX [utilizator]

  Aoleu...pai si matale te mai numesti democrat, Traiane?? Pai asa e in democratie, boicotam alegerile?? Motivele sunt stupide, desigur, cand doar cu gura ta ai zis ca ai obtine vreo 30 la suta...Cat de penibil sa fii sa inventezi orice, ca sa nu te supui unui proces democratic?? Fi barbat si vino in fata poporului, ia-ti voturile si...dupa cat de maro e situatia, marea pare a fi o solutie buna! Rade-o ca te ajung din urma dosarele ascunse... ;-) Sa traiesti bine!
 • -7 (9 voturi)    
  ... (Marţi, 24 iulie 2012, 11:06)

  Mircea_Enache [utilizator]

  basele,vezi ca te dai de gol singur. USL nu are motive sa fraudeze alegerile,ca stiu si ei ca intr-o lupta corecta,nu ai nicio sansa sa castigi deoarece romanii s-au saturat de tine si vor o schimbare. tu esti singurul interesat sa fraudeze alegerile,pentru ca altfel n-ai cum sa castigi.
 • +6 (6 voturi)    
  Imi vreau tara inapoi (Marţi, 24 iulie 2012, 11:12)

  undac [utilizator]

  Cu criza trecuta cu bine chiar daca am ramas fara pene pe spate, cu un curs valutar stabil chiar daca destul de mare pentru salariile minime pe economie, cu un presedinte ales pentru un al doilea mandat si cu un prim-ministru de care nu imi este rusine!!! N-au tinut cont de nimic pentru scopuri personale. Nici macar de faptul ca or sa traiasca si ei aici...Votam NU prin a nu merge la legalizarea unei marsavii. Si banii pentru referendumsa-i dea din buzunarele proprii ca au luat destul de la noi. Noi o sa platim alegerile pentru presedinte cand o sa-si incheie mandatul pentru care a fost ales si pentru care am platit deja...
 • +5 (5 voturi)    
  E dureros (Marţi, 24 iulie 2012, 12:00)

  CristaPop [anonim]

  Ma doare sufletul cand ma uit la ce se intampla in Romania ultimelor zile si imi amintesc ca acum 23 de ani, intr-un decembrie, sute de oameni au murit pentru a avea un regim democratic, pentru libertate!

  Modul in care traseismul parlamentar si banii au dus la actuala putere, modul in care organizarea referendumului nu are nimic de a face cu un referendum legitim ci creeaza cadrul pentru un furt 'pe fata' ma intristeaza profund si pe mine ma doare de durerea celor care si-au pierdut rude, prieteni, iubiti sau iubite in acel decembrie. In mod sigur nu pentru asa ceva si-au dat viata acei oameni carora trebuie sa le fim recunoscatori vesnic.

  E clar ca nu exista guvernare care sa nu fure, nu exista presedinte imaculat. Am putea sa-i schimbam anual. Sau sa nu-i mai alegem niciodata. Dar atat timp cat statul in care traiesc imi asigura siguranta nationala, o criminalitate redusa, liniste si siguranta, un sistem de sanatate accesibil tuturor cetatenilor si o predictibilitate economica/financiara , zic ca exercitarea dreptului la vor la intervalele prevazute de lege ar trebui respectat.

  Si mai ceva... sa nu uitam cum au ajuns comunistii la putere dupa cel de-al doilea razboi.... nu observati nicio asemanare? Unde sunt partidele istorice? Unul nu mai exista de mult timp iar al doilea si-a vandut doctrina diavolului pentru functia de presedinte interimar.

  Nu sunt un Basesescu fan, dar pentru a avea un echilibru in tara asta la acest moment e nevoie ca presedintele sa NU fie rosu!
  • -5 (5 voturi)    
   hilar (Marţi, 24 iulie 2012, 13:33)

   CitizenX [utilizator] i-a raspuns lui CristaPop

   Sa vorbim de comunism acum, trebuie sa fim scelerati...Iliescu a condus in doua mandate si nu am ajuns nici comunisti si nici nu am fost vanduti la rusi. Daca politica lor este de stanga, oricum la noi nu inseamna mare lucru, la fel cum politica de dreapta Basista e mai bolsevica decat fostul PCR, dovada faptul ca refuza orice act democratic si contesta tot ce nu emana sau decreteaza ei! Pe 29 iulie, nu doar vor pierde, dar vor si disparea din istorie. Pt ca notiunea de opozitie le este straina!! Aplaudacii portocalii de pe aici, schelaiti cat vreti!E vremea schimbarii!
   • +2 (2 voturi)    
    Sfidatorii partizanii USL nu sunt comunisti (Marţi, 24 iulie 2012, 18:41)

    rebecai [utilizator] i-a raspuns lui CitizenX

    "Iliescu a condus in doua mandate si nu am ajuns nici comunisti si nici nu am fost vanduti la rusi. "

    Dar am ajuns o tara CORUPTA, cu baroni locali si clanuri mafiote, cu justitie care a fost tinuta in corzi, cu o Constitutie pe care "interesatii" sa o interpreteze in avantajul lor, cu fabrici de diplome fara valoare, cu un Parlament in care infractorii au drept de vot, cu jurnalisti mercenari care se vand pe bani grei, partide struto-camile, ...
    ... si cu indivizi lipsiti de buni simt, ca tine (care in loc sa-ti exprimi politicos punctul de vedere, ataci intr-un limbaj agresiv persoana - pe CristaPop - care si-a expimat DECENT parerea)
   • 0 (0 voturi)    
    Re: hilar (Miercuri, 25 iulie 2012, 16:17)

    CristaPop [anonim] i-a raspuns lui CitizenX

    Probabil ca nu ai suferit acum 23 ani in acel decembrie '89 in care Romania s-a ridicat impotriva comunismului de ti se pare hilar.

    Pe mine ma ingrozeste si ma sperie inversunarea, nesimtirea si aroganta USL. Pentru asta, este nevoie de o contra-greutate in sistem. Daca nu avem pe unul mai bun ca Basescu, atunci asta e... sa fie Basescu.

    Si pentru informarea ta corecta, Iliescu a condus in 3 (trei) mandate: 1990 - 1992, 1992 - 1996 si 2000 - 2004. Cica constitutional :)

    Si inca o observatie: pe al treilea i l-a smuls lui Vadim Tudor. Oarecum decizia romanilor a fost una de inteles.
 • -5 (7 voturi)    
  ... (Marţi, 24 iulie 2012, 12:06)

  gigiduru88 [utilizator]

  singurl care se gandeste la fraudarea algerilor este Basescu pentru ca este constient cat rau a facut tarii si poporului care este satul de el si de minciunile lui si de hotii pe care ii tine in brate !!!
 • -5 (5 voturi)    
  ... (Marţi, 24 iulie 2012, 12:18)

  Mircea_Enache [utilizator]

  sunt convins ca va fi prezenta mare la vot in data de 29,deoarece romanii nu mai pot sa stea impasibili la nenorocirile care se intampla in tara asta. si vor iesi in masa la vot ca sa il demita pe marinar. basescu si-a batut joc prea mult timp de noi,e timpu sa ne batem si noi joc putin de el.
 • -5 (7 voturi)    
  ,,,, (Marţi, 24 iulie 2012, 12:24)

  Mircea_Enache [utilizator]

  basescu e inconstient. el nu realizeaza ca prin minciunile care le spune in strainatete,face rau romaniei si romanilor,nu adversarilor politici. nu-l intereseaza pe el ca din cauza lui putem fi exclusi din UE,ca doar daca nu mai e el sa imparta cascavalu nu mai conteaza ce se intampla cu romania.
  • +6 (6 voturi)    
   PONTA (Marţi, 24 iulie 2012, 13:07)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Mircea_Enache

   cred ca ai scris din greseala basescu; creatura de care zici tu se numeste PONTA.
 • -6 (8 voturi)    
  Votez DA (Marţi, 24 iulie 2012, 12:41)

  andrew123456789 [utilizator]

  Domnule presedinte explicatine si nou cum sa putut vota la paris un om la 11 secunde?
 • -5 (7 voturi)    
  ... (Marţi, 24 iulie 2012, 13:01)

  Mircea_Enache [utilizator]

  oamenii trebuie sa se gandeasca ca a venit momentul sa-i taiem lui base orice sansa de a se mai juca cu soarta acestei tari.Ne ajunge cat ne-a imvrajbit :pensionari contra celor care muncesc, bugetari contra celor din mediul privat, samd.Sa se duca sa isi ia o barcuta(flota nu mai avem) si sa plece unde o vedea cu ochii.
 • -3 (5 voturi)    
  serviciile si "performanta" (Marţi, 24 iulie 2012, 13:03)

  revo [utilizator]

  o lovitura de stat a fost pregatita in secret (si serviciile ar fi trebuit sa afle), a fost anuntata public (serviciile nu au intervenit), este in desfasurare iar acum zici ca serviciile "au performant excelent"?!? Asta inseamna NEUTRALITATE sau COMPLICITATE? Nu cumva chiar ele sunt INITIATORII? Base, prin declaratia asta eu cred ca-ti negociezi dreptul la a mai respira aerul planetei. Nu te condamn, salveaza-ti viata cu orice pret, nu trebuie sa fii executat, peste cativa ani roata s-ar putea intoarce. Cum zice proverbul, fugi ca sa poti lupta intr-o alta zi, daca te mai intereseaza, evident. Noi vom supravietui, am mai facut-o, suntem caliti.
 • -4 (6 voturi)    
  ,... (Marţi, 24 iulie 2012, 13:05)

  Mircea_Enache [utilizator]

  in ianuarie o mana de oameni au iesit in strada...nu mai puteaua rabda umilintele la care erau supusi. Ei au avut curajul sa iasa si sa strige( si pentru noi care doar priveam la tv sau treceam repede prin acel loc pentru a nu ne vedea cineva si sa ne dea afara din serviciu) tot raul pe care ni l-au facut base si al lui guvern . Au indurat frigul, bataia, batjocura unora dintre romani, dar nu s-au lasat astfel incat acum pentru noi este simplu: mergem la referendum si votam DA.
  • +2 (2 voturi)    
   batausi (Marţi, 24 iulie 2012, 15:54)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Mircea_Enache

   vorbesti de galeriile de fotbal ale oierului? Lasa, mai, ca sunt baieti tineri, vigurosi, odihniti si bine hraniti, platiti regeste de inaltimea sa din palatul aurit; au lovit, spart, rupt si distrus vartos centrul capitalei - dar sunt obisnuiti cu bataia de pe maidan si din tribune. Sau vorbesti de "oamenii de bine", aia platiti pe state secrete de pe vremea lui ceasca, care nu se pot pensiona de fel, ca asa e regula? Ce sa-i faci, au semnat, au turnat, au incasat, au papat (mancarica dar si cacat) - trebuie sa stea si in frig daca misia o cere.
 • +5 (7 voturi)    
  Ciuma Rosie (Marţi, 24 iulie 2012, 13:32)

  tigan2012 [utilizator]

  Romanii au trait greu de cand se stiu si asta numai pentru ca nu stiu sa fie uniti si sa-si aleaga conducatorii si reprezentantii lor in randurile puterilor statului.Romanii nu au stiut niciodata sa ramana uniti pentru un ideal comun pentru un timp mai indelungat.Capra vecinului, saraca!
  Din cauza mentalitatii noastre paguboase, CIUMA ROSIE isi arata coltii din nou si puterile lumii ne arata ca daca nu vrem sa mergem in aceeasi directie cu ei, vom avea de suferit.Problema se pune acum de a alege directia.Est sau Vest?Eu prefer Vestul!Si de asta,raman acasa in ziua aleasa pentru validarea "Loviturii de Stat"!Treziti-va, Romani!!!
 • -4 (8 voturi)    
  VOTAM DA!!! (Marţi, 24 iulie 2012, 13:44)

  GArgintie [utilizator]

  Eu zic sa nu ne mai concentram pe toate diversiunile si mizeriile lui Basescu. Era de asteptat sa atinga apogeul josniciei de care a dat dovada de-a lungul celor 8 ani. Mergem pe 29 iulie si VOTAM DA. Este singura noastra solutie ca sa revedevenim un popor de oameni normali.
 • -3 (5 voturi)    
  Parerea lui Traian: zero barat (Marţi, 24 iulie 2012, 16:31)

  Fane1982 [utilizator]

  A schimbat culoarea dar naravul?
  Raspunsul il cunoastem fiecare in parte, caci acest bufon, cu lacrimi la comanda, nerecunoscator fata de cei invarsta si nevoiasi, cu un iz de whiskey in libaj, devine din ce in ce mai constient ca pierde scaunul de presedinte. Gata Traiane,ai cota de incredere sub 10 % si nu de azi de ieri, gestul corect este sa te ridici si sa pleci. DA pe 29!!!
 • -3 (5 voturi)    
  Referendum (Marţi, 24 iulie 2012, 16:42)

  Aeerdna [utilizator]

  Până la urmă cine boicotează pe cine? Frumos ar fi să ne implicam cu toții în soarta țării și să ne prezentăm la vot, indiferent de opțiune!
  Orice ați spune Dl. Băsescu în fața românilor nu mai aveți credibilitate și oricât ați scrâșni din dinți nu mai aveți argumente care să vă justifice continuitatea la Cotroceni. Jos Băsescu!!!!!!
 • -1 (3 voturi)    
  Comunism (Marţi, 24 iulie 2012, 17:34)

  Radu.antiPDL [utilizator]

  Numai un comunisto-securist atent pregatit si cu legaturi stranse cu structurile informative putea intelege atat de bine procesele mentale şi modelele sociale ale maselor pentru a manipula firele care controlează mintea publicului. Numai un astfel de personaj putea sa se faca scapat de acuzatii grave si sa ajunga sa coordoneze destinele unei tari "confuzate" de lipsa valorilor si oportunitatilor.
 • -4 (4 voturi)    
  base (Marţi, 24 iulie 2012, 17:46)

  Gina22 [utilizator]

  Sa speram ca intradevar o sa isi pastreze neutralitatea serviciile secrete, nu ca in 2009 si 2007 cand cu ajutorul acestora a fost reales domnul Basescu. Daca si de data asta o sa mai apara cateva milioane de voturi in favoarea domnului Basescu din Canada si alte tari, sau daca dispar buletine de vot din sectiile de votare cu siguranta lumea o sa iasa in strada si o sa ne luam tara inapoi cu forta. Dar pana atunci o sa votam DA si ne rugam ca oamenii sa nu-si compromite libertatea pentru un om infect.
  • +3 (3 voturi)    
   Gina22,traiesti intro lume paralela ! (Marţi, 24 iulie 2012, 20:31)

   furioasa [utilizator] i-a raspuns lui Gina22

   in lumea mea si in tara mea nu incap plagiatorii,hotii,mincinosii cu nerusinare.in tara mea vreau sa am legi pe care sa le respecte toti, de la "vladica la opinca" .nu voi vota deloc pentru ca nu eu am vrut referendum. cei pe care nu ii vreau in tara mea, vor sa le legitimez eu lovitura de stat,dar imi iubesc tara si nu o voi lasa pe mainile lor .
 • -4 (4 voturi)    
  DA VOTEZ! (Marţi, 24 iulie 2012, 20:31)

  GArgintie [utilizator]

  Intotdeauna individul acesta, pe nume Basescu, a fost dizgratios de jalnic si ipocrit, dar acum s-a depasit pe sine insusi. De fapt, aceasta este starea lui naturala. Duminica, 29 iulie, intre 7 si 23 trebuie sa ne mobilizam si sa votam DA la referendum.
 • -4 (4 voturi)    
  Azi e marti (Marţi, 24 iulie 2012, 20:36)

  basescujudecat [utilizator]

  Asa ca nu mai e valabil ce a zis luni :))))
 • -1 (1 vot)    
  VOTATI DA! (Marţi, 24 iulie 2012, 22:21)

  GArgintie [utilizator]

  Poftim! V-ati convins (daca mai era nevoie) ca Basescu minte cu nerusinare?! Mobilizati-va si mergeti sa votati pentru demiterea acestui ipocrit notoriu!VOTATI DA!
  • 0 (0 voturi)    
   Te-a prostit Antena 3! (Joi, 26 iulie 2012, 9:52)

   Adi_D [utilizator] i-a raspuns lui GArgintie

   Cu cat te plateste USL-ul sa postezi aici? Sau o faci gratuit ca te-a prostit Antena 3?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by