Aproximativ o mie de pensionari din Ploiesti au solicitat, in prima luna de la alegerile locale, pensia municipala promisa in campania electorala de noul primar Iulian Badescu, edilul afirmand ca nu se stie cati oameni vor beneficia de acest ajutor in conditiile in care "semnele nu sunt favorabile", relateaza Mediafax.

Aproximativ o mie de pensionari din municipiul Ploiesti au solicitat, in prima luna de la alegerile locale din 10 iunie, "pensia municipala" promisa de candidatul USL Iulian Badescu, ales primar in urma scrutinului de luna trecuta.

Iulian Badescu a declarat, sambata, ca cele aproximativ o mie de cereri pentru acordarea "pensiei municipale" au fost primite la sediul Primariei Ploiesti, la sediul PSD sau la cel al Politiei Locale Ploiesti.

Badescu a precizat ca nu stie cati dintre solicitanti vor beneficia de acest ajutor social promis in campania electorala.

"Sunt inca in stadiul de evaluare a bugetului local, primele semne nu sunt tocmai favorabile oricarei investitii la nivelul municipiului Ploiesti", a spus primarul Iulian Badescu in acest context.

In campania electorala pentru alegerile locale, candidatul USL la Primaria Ploiesti, Iulian Badescu, ales primar al municipiului, a trimis pensionarilor din Ploiesti, prin Posta Romana, "taloane de pensie municipala", prin care promitea varstnicilor acordarea, sub forma unei plati lunare, a unui venit suplimentar in cuantum de aproximativ 200 de lei.

"Stim ca exista resurse pentru ca viata dumneavoastra sa fie decenta si onoranta. In mandatul 2012 - 2016, Primaria Ploiesti trebuie sa va acorde, sub forma unei plati lunare, o suma de aproximativ 200 de lei. Reprezentam garantia unei conduceri competente si corecte a Ploiestiului si a judetului Prahova. Va rugam sa pastrati talonul de mai jos pentru a va inscrie in iunie 2012, pe listele Primariei pentru acordarea Pensiei Municipale", scria pe talonul trimis tuturor pensionarilor ploiesteni.

Pe hartiile trimise ca "talon de pensie municipala" se specifica faptul ca aceste taloane sunt tiparite pentru USL Ploiesti intr-un tiraj de 70.000 de exemplare. La momentul la care aceste taloane au fost impartite pensionarilor, distribuirea lor a starnit reactii vehemente in randul PDL Prahova.