Candidatul USL la Primaria Ploiesti le promite batranilor o "pensie municipala", "Omul care aduce ploaia" candideaza la Voinesti, Ioan Oltean (PDL) ameninta strutii din Bistrita, candidatul PP-DD la Primaria din Ramnicu Valcea vrea metrou pe axa nord-sud a orasului, iar in Iasi, un deputat PSD face campanie pentru USL cu masina de la Parlament. Acestea sunt doar cateva dintre intamplarile campaniei electorale relatate in ultimele zile de presa locala.

Intamplari din campania electoralaFoto: Colaj foto

Ploiesti: Candidatul USL promite pensionarilor o "pensie municipala"

Candidatul USL la Primaria Ploiesti, Iulian Badescu, a trimis pensionarilor din Ploiesti, prin Posta Romana, "taloane de pensie municipala", prin care promite varstnicilor din municipiu acordarea, sub forma unei plati lunare, a unui venit suplimentar in cuantum de aproximativ 200 de lei, potrivit agentiei Mediafax.

"Stim ca exista resurse pentru ca viata dumneavoastra sa fie decenta si onoranta. In mandatul 2012 - 2016, Primaria Ploiesti trebuie sa va acorde, sub forma unei plati lunare, o suma de aproximativ 200 de lei.

Reprezentam garantia unei conduceri competente si corecte a Ploiestiului si a judetului Prahova. Va rugam sa pastrati talonul de mai jos pentru a va inscrie in iunie 2012 pe listele Primariei pentru acordarea Pensiei Municipale", se arata in talonul trimis tuturor pensionarilor ploiesteni.

Gorj: Campanie electorala cu gaini

Potrivit ziarului local Gorj exclusiv Candidatul PNG-CD, Daniel Giurcau a gasit o noua modalitate de a face campanie electorala si anume sa ofere cetatenilor gaini. Candidatul penegist a facut rost de o dubita cu pasari si a plecat sa imparta outoarele prin satul Somanesti. In schimb reprezentantul PNG-CD neaga insa ca ar fi facut campanie cu gaini.

Dambovita: "Omul care aduce ploaia" candideaza la Voinesti

Afis electoral

Afis electoral - "Omul care aduce ploaia"

Foto: Incomod-media

La Voinesti, Florin Neagu, candidat din partea PPDD, vrea sa castige alegerile cu sloganul "Omul care aduce ploaia, bunastarea si prosperitate in casa dumneavoastra", noteaza incomod-media.ro

Bistrita: Ioan Oltean ameninta strutii din oras cu mutarea in depozite

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean este deranjat de strutii mascota din oras si promite bistritenilor ca, imediat dupa ce candidatul PDL va castiga alegerile pentru functia de primar, va muta strutii in depozite.

"A doua zi dupa ce vom castiga alegerile, si sper ca Doamne-Doamne sa ne ajute, o sa mutam strutii, sa ii ducem intr-un depozit sa nu ii mai lasam prin oras. Ma deranjeaza fiindca nu reprezinta Bistrita. Iertati-ma, ma duc, ii vad si ma intreb ce legatura are strutul cu municipiul Bistrita, cu noi, cetatenii si locuitorii acestui oras, nu vad nicio legatura. Fiti convinsi ca si ouale vor avea aceeasi soarta", a spus Ioan Oltean.

Strutii nedoriti de PDL sunt construiti din fibra de sticla, vopsiti in culori vii si sunt mascotele orasului.

Olguta Vasilescu si Radu Mazare

Olguta Vasilescu si Radu Mazare

Foto: Gazeta de Sud

Dolj: Olguta Vasilescu, dezbracata de sacou de Radu Mazare pe stadionul Ion Oblemenco, pe muzica lui Bregovic

Senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu si-a lansat candidatura pentru Primaria Craiovei cu un concert sustinut de Goran Bregovic, in prezenta primarului Radu Mazare si a presedintelui PSD Dolj, Ion Prioteasa. Radu Mazare a insistat ca Vasilescu si chiar a ajutat-o pe candidata PSD sa-si dea jos sacoul pentru a-si arata tricoul cu inscriptia: "Justice for Craiova". Mazare a fost vizibil impresionat de tricoul colegei sale de partid, noteaza Gazeta de Sud.

Buzau: Scandal cu bolovani intre pesedisti si liberali

O tinara din echipa de campanie a lui Victor Mocanu, candidat independent sustinut de PSD, la presedintia C.J., a ajuns la spital dupa ce a primit un bolovan in cap aflindu-se in masina din caravana social-democrata. Agresorul Dumitru Cazan candidat la Consiliul Local este sustinator al liberalilor care, dupa un schimb de replici cu pesedistii s-a enervat, a apucat un bolovan si a aruncat cu el in luneta masinii. Geamul s-a spart, iar fata a fost lovita in cap, ea raminind internata in spital in stare de soc, alegindu-se cu o fractura de coloana cervicala, scrie Sansa Buzoiana.

Cluj: Eckstein Kovacs, candidat la Primaria Cluj-Napoca, vrea gradini cu zarzavaturi in apropierea orasului

Candidatul UDMR la Primaria Cluj-Napoca, Eckstein Kovacs Peter, propune, in programul electoral, cultivarea unor gradini cu zarzavaturi in apropierea Clujului in care cetatenii "sa iasa la aer curat".

"O surpriza din programul meu electoral este proiectul "Gradinile Clujului", e o idee asa de buna ca nu am inclus-o in program ca sa nu mi-o fure ceilalti candidati. E un proiect care ar duce la satisfacerea unei nevoi absolut umane si normale a oraseanului, care doreste sa iasa la aer curat in apropiere si sa cultive zarzavatul si fructul propriu. Proiectul este gandit pentru parcele de 500-700 de metri patrati pe care se pot ridica numai constructii din lemn, care nu sunt permanente si care nu necesita autorizatie. Perioada de concesionare ar fi de zece ani si cu contracte foarte severe in caz ca se fac afaceri cu aceste terenuri si in caz ca in loc de cultivare de zarzavat si recreatie s-ar folosi pentru altceva", a declarat, intr-o conferinta de presa, Eckstein Kovacs Peter, citat de agentia Mediafax.

Afis de campanie - Klaus Iohannis

Afis de campanie - Klaus Iohannis

Foto: Agerpres

Sibiu: Cand ''faptele vorbesc'', Iohannis nu rade in afisele electorale

Singurul candidat la alegerile locale din municipiul Sibiu care si-a conceput doua sloganuri si apare in afise in mod diferit, cu zambet si fara, este primarul Klaus Iohannis care candideaza pentru cel de al patrulea mandat, relateaza Agerpres.

Iohannis a explicat, joi, ca a preferat sa zambeasca in afisele cu sloganul ''pentru Sibiu'', pentru ca este mandru si vesel cand vine vorba de oras, iar in cele cu sloganul ''faptele vorbesc'' a considerat ca e mai bine sa fie sobru, pentru ca s-a gandit ca faptele inseamna ''un efort intelectual mai mare''.

Candidatul USL la Primaria Botosani propune electoratului un contract social prin care poate fi demis la cererea a 10% dintre semnatari

Candidatul Uniunii Social Liberale (USL) pentru functia de primar al municipiului Botosani, social-democratul Ovidiu Portariuc, a propus, joi, semnarea un contract social intre el si alegatorii din Botosani. Prin contract, el isi asuma realizarea, in timpul mandatului, a unor obiective, iar, in cazul neindeplinirii acestora, poate fi demis la cererea a 10% dintre semnatarii documentului. (Agerpres)

Asemanator situatiei din Botosani, si candidatul USL la Primaria Suceava, Alexandru Baisanu declara, in urma cu cateva zile, ca pe ultima pagina a programului sau electoral pe care il va imparti sucevenilor a trecut demisia sa in alb, demisie ce va putea fi gasita la Prefectura. (Monitorul de Suceava)

Candidatul PP-DD la Primaria din Ramnicu Valcea vrea metrou pe axa nord-sud a orasului

Candidatul PP-DD la Primaria Ramnicu Valcea, Ion Nicolae, a declarat joi ca pentru a debloca traficul rutier pe axa nord-sud in municipiu se poate transforma ruta feroviara care strabate orasul intr-un tip de metrou.

"Toata lumea vorbeste despre inconvenientul caii ferate care traverseaza orasul pe din doua pe axa nord-sud blocand astfel arterele rutiere dinspre est spre vest. S-au facut atatea proiecte de pasaje si poduri supraterane si nici unul nu a fost pus in practica. Si atunci de ce sa nu tratam ca pe o fantezie ci ca pe un lucru care poate fi pus in practica, anume mutarea liniei ferate in subteran pe principiul metroului. In punctul de nord calea ferata ar intra in subteran si ar iesi in zona de sud. Iar pe actualul amplasament al caii ferate am putea sa construim un bulevard modern cu patru benzi alternativa la Calea lui Traian. Nu este imposibil, altii au facut autostrazi la 2000 de metri inaltime, altii au sapat pe sub Canalul Manecii. Asadar aceasta solutie cu o finantare din bani europeni poate fi pusa in practica foarte usor", a precizat Ion Nicolae.

Tot el a mai vorbit de doua parcari uriase subterane in zona centrala a municipiului, una de 1500 de locuri sub actualul Parc Mircea Cel Batran si una de 2000 de locuri sub dealul Capela. (Agerpres)

Porecla unui candidat pe afisul electoral

Porecla unui candidat pe afisul electoral

Foto: Graiul Salajului

Salaj - Candidat UNPR la CJ, cu porecla pe afis

Liviu Balint, candidatul UNPR la presedintia Consiliul Judetean Salaj, a ales sa-si treaca pe afisul electoral si porecla - "Como". "Toata lumea ma stie dupa porecla si sa nu faca electoratul confuzii, sa creada ca Liviu Balint doar seamana cu 'Como', am decis sa-mi trec si porecla pe afis", a explicat candidatul UNPR pentru publicatia Graiul Salajului.

Constanta: Campanie electorala la rubrica de mica publicitate

Candidatul PRM la functia de primar al localitatii Mihail Kogalniceanu isi face campanie electorala la rubricile de mica publicitate.

"Anuntul suna in felul urmator: <>. In anunt apare si ceea ce am putea sa numim, eventual, motivul pentru care acesti candidati cer voturi electoratului: <>", noteaza Ziua de Constanta.

Iasi: Un deputat PSD face campanie pentru USL cu masina de la Parlament

Masina Parlamentului folosita in campania electorala USL

Masina Parlamentului folosita in campania electorala USL

Foto: Buna Ziua Iasi

"Masina deputatului PSD Anghel Stanciu primita de la Camera Deputatilor este folosita intens in aceasta campanie electorala. Loganul de care se foloseste Stanciu a fost umplut cu afise USL, autoturismul fiind forjat prin judet pentru a face campanie electorala celor care candideaza sub sigla Uniunii", scrie Buna Ziua Iasi (bzi.ro)

Botosani: Candidatii PP-DD si-au angajat psihologi pentru campania electorala

Candidatii PP-DD din Botosani si-au angajat psihologi pentru a-i ajuta in campania electorala, "Noi n-am facut politica. Ne invata cum sa ne construim un concurs, cum trebuie sa aparem in public si tot ceea ce tine de campania electorala. Va rog inca o data sa observati ca toata echipa de consilieri pe municipiul Botosani este formata din oameni care nu au mai facut politica", a afirmat Marius Cristescu, presedintele organizatiei municipale PP-DD.

Pentru psihologii angajati popularii platesc o suta de euro ora, noteaza publicatia Botosaneanul.ro

"Un curs scurt, ne spun acolo ai gresit, acolo ai gresit si au pus punct. E o diferenta de la cer la pamant. Faptul ca ne-am lansat in politica cu partidul asta toti si nici unul nu a facut politica, chestia asta inseamna chiar ca trebuie invatat", a mai spus aspirantul PP-DD la functia de primar al municipiului Botosani.

Afis PP-LC in Botosani

Afis PP-LC in Botosani

Foto: botosaninews.ro

Poza zilei

Botosaneanul.ro mai publica, sub titlul "Poza zilei" o fotografie cu un afis de campanie al "echipei PP-LC (n.r. Partidul Poporului - Legea Cojocaru) pentru Consiliul Mun. Botosani". Vedeti poza alaturi.

Citeste si: