PDL va ataca ordonanta de urgenta a Guvernului privind modificarea Legii Curtii Constitutionale la Sectia de Contencios a Curtii de Apel, a anuntat, joi, presedintele democrat-liberal Vasile Blaga.

"Am decis sa atacam la Curtea de Apel Bucuresti, in contencios, ordonanta de ieri (miercuri - n.r.) a Guvernului care restrange atributiile Curtii Constitutionale", a precizat Vasile Blaga, dupa sedinta grupurilor parlamentare PDL.

Guvernul Ponta a adoptat miercuri o Ordonanta de Urgenta, publicata rapid in Monitorul Oficial, prin care se retrage Curtii Constitutionale abilitatea de a aviza hotaririle Parlamentului. Ordonanta de Urgenta face ca suspendarea presedintelui Traian Basescu sa fie mai simpla.

Executivul a dat aceasta OUG dupa ce premierul Ponta anuntase inaintea sedintei de guvern ca nu are "vreo intentie de a afecta independenta institutionala" judecatorilor CCR. Miscarea prin care atributiile CCR sint diminuate face parte dintr-un plan complex al USL care are ca finalitate suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte.

OUG pentru diminuarea puterilor CCR a fost publicata deja in Monitorul Oficial. Demiterea presedintelui a scapat de un filtru institutional.

Motivul emiterii OUG: Conferirea competentei Curtii Constitutionale de a se pronunta asupra hotararilor Parlamentului este de naura sa creeze disfuctionalitati