Partidul Democrat Liberal ii cere demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, acuzandu-l pe acesta de plagiat. Presedintele PDL, Emil Boc, a prezentat miercuri, intr-o conferinta de presa, mai multe documente care, potrivit liderului democrat-liberal, dovedesc ca actualul ministru al Educatiei se face vinovat de plagiat. "Astazi va prezint un plagiat 100%: un articol al domnului ministru, copiat in integralitate dintr-o sursa japoneza, adica a copiat articolul altor cercetatori japonezi si si-a pus numele pe un articol care nu ii apartine", a declarat Boc.

Articole in oglindaFoto: HotNews.ro

UPDATE 17:00 O noua sesizare privind un posibil plagiat pe numele lui Ioan Mang. Descarca de aici articolele aproape identice

Cele mai importante declaratii ale lui Emil Boc:

  • Daca in zilele anterioare ati avut ocazia sa vedeti cateva articole care reprezentau reproducere aproape integrala din alte surse academice, astazi va prezint un plagiat 100%. Este un articol al domnului ministru, copiat in integralitate dintr-o sursa japoneza; adica a copiat articolul altor cercetatori japonezi si si-a pus numele pe un articol care nu ii apartine. O sa va prezint si dovada.
  • Aici avem articolul domnului ministru Mang pe care l-a publicat in 2003 la Craiova si care reprezinta in integralitate o copiere a unui alt articol stiintific al unor autori japonezi.
  • Dl Mang a uitat sa mai preia 2 sau 3 grafice din acest articol, in rest tot articolul este la fel. Si din sursele bibliografice a omis 3 autori. In rest, tot articolul e copiat in integralitate.
  • E adevarat ca a modificat titlul articolului. Aceasta este contributia originala a domnului ministru Mang. In rest l-a copiat in integralitate.
  • Ce ne spune acest lucru: concluzia e ca intreaga opera academica este una de plagiat intre 80 si 90%. Astazi v-am prezentat un articol plagiat 100%. In aceste conditii, demisia e un gest care trebuie sa fie mai mult decat evident pentru ca e indamisibil sa ai in fruntea Ministerului Educatiei un om care, din pacate, a fost promovat pe baza de plagiat

  • Noi ii sanctionam pe studenti inca din anul I cand nu citeaza, iar un om care copiaza articole in integralitate ajunge ministru al Educatiei.
  • Ce se intampla la MECTS arata uriasele interese de modificare a Legii Educatiei Nationale
  • Aceasta nominalizare vine sa confirme ca la MECTS se doreste revenirea la mediocritate, revenirea la fabricile de diplome si la incurajarea furtului intelectual pe banda rulanta
  • Domnul Funeriu este un cercetator stiintific de talie mondiala recunoscut ca atare de laureati ai premiului Nobel
  • Nu am nimic personal cu domnul Mang, nu il cunosc, dar nu are ce cauta in fruntea unei asemenea demnitati publice cu asemenea cariera academica fundamentata pe plagiat
  • Demisia este singurul gest care se impune in acest moment
  • Primele 10 minciuni ale guvernului Ponta: in primul rand, dupa cum stiti, au promis ca nu vor numi persoane controversate
  • Deja sunt 4, dupa ce 2 nu au fost promovate, domnul Alistar si doamna Dumitrescu
  • Au ramas domnul Mang, domnul Marga, ministrul pentru mediul de afaceri suspectat de media pentru implicare in atacul la leu de anii trecuti si domnul Diaconu, cu probleme de compatibilitate. Ceea ce a fost o promisiune s-a uitat foarte repede
  • Au spus ca nu vor mari numarul de ministere cand ajung la guvernare. Au marit numarul de portofolii cu 3. Asta inseamna o forma de cheltuire a banului public
  • Amintiti-va cu cata obstinatie USL vorbea de revolutia bunului simt. Ea s-a terminat cand au dat de gustul puterii

Descarca de aici articolul semnat de actualul ministru al Educatiei, Ioan Mang

Articolul Semnat Ioan Mang

Descarca de aici articolul despre care Emil Boc sustine ca a fost plagiat, apartinand unor autori japonezi

Articol cercetatori japonezi

Articolul semnat de ministrul Educatiei, Ioan Mang, se intituleaza "Cryptanalise Aspects on the Block Ciphers of RC5 and RC6" si ii mai are ca semnatari pe Erica Mang (sotia ministrului) si pe Constantin Popescu si a fost prezentat in 2003 la un seminar de la Universitatea din Craiova, potrivit lui Boc.

Articolul "original", semnat de Takeshi Shimoyama, Kiyofumi Takeuchi, Juri Hayakawa si intitulat "Correlation Attack to the Block Cipher RC5 and the Simplified Variants of RC6", a fost prezentat de acestia in cadrul unei conferinte in 2001.

Ioan Mang, ministrul Educatiei: Aspecte teoretice ale unor algoritmi analizati in lucrare, care nu pot fi modificati si care nu sunt inventia lui Mang, au fost prezentati in partea introductiva

Ioan Mang

Ioan Mang

Foto: Agerpres

In replica la aceste acuzatii, ministrul Educatiei, Ioan Mang, a declarat la Romania TV ca "nu e vorba de niciun plagiat, este vorba de teama unora care au patronat acest minister ca au pierdut controlul asupra lui si, intr-adevar, l-au pierdut". "Este vorba de niste lucrari stiintifice pe care, sigur, domniilor lor le este destul de greu sa le inteleaga, in care aspecte teoretice ale unor algoritmi analizati in lucrare, care nu pot fi modificati si care nu sunt inventia lui Mang, au fost prezentati in partea introductiva sau in partea de notiuni teoretice, dupa care scopul lucrarii, dat si in titlu, a fost de a implementa acesti algoritmi cu anumite circuite sau in software astfel incat sa se vada valoarea si taria acestor algoritmi", a explicat Ioan Mang.

Citeste aici declaratia ministrului Ioan Mang si raspunsul la solicitarea de demisie

Aceasta este a doua acuzatie de plagiat lansata la adresa noului ministru al Educatiei, Ioan Mang, in aceasta saptamana. Contributors.ro publica in urma cu doua zile o sesizare la Consiliul National de Etica, care arata ca doua articole semnate de Ioan Mang contin pasaje "copiate integral" din cercetari ale unor oameni de stiinta straini. Citeste mai mult aici despre primele sesizari de plagiat .

Inainte de a fi investit in functia de ministru, la audierile din comisiile de specialitate din Parlament, Ioan Mang declara, raspunzand unei intrebari lansate de deputatul PDL Doinita Mariana Chircu, urmatoarele: "In momentul in care voi fi acuzat de plagiat, fiti convinsa ca ma retrag din orice functie publica". Ulterior, la intrebarile presei, Mang a afirmat: "Nu am nicio emotie" (referitor la eventuale acuzatii de plagiat - n.red.)

In urma cu o zi, fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu i-a cerut ministrului Ioan Mang sa iasa public si sa se exprime pe acest subiect. In cadrul unei emisiuni la B1 TV, Funeriu declara: "cel mai important este sa se pastreze credibilitatea institutionala, sa se pronunte asupra acestor acuzatii repede".

Citeste si: