Premierul desemnat Victor Ponta urmeaza sa anunte, marti seara, la ora 21:10, lista componentilor noului Guvern. Liderul PSD a anuntat, inca de sambata, ca noul Cabinet va avea 16 portofolii si 20 de membri si va fi format din membri ai USL si din tehnocrati sustinuti de Uniune. Lista noilor ministri va fi supusa votului politic al partidelor componente ale USL in cursul zilei de miercuri. "Este un singur nume sigur, domnul Daniel Constantin", a declarat Victor Ponta marti dimineata, dupa o intalnire cu Crin Antonescu, Daniel Constantin si Dan Voiculescu la sediul USL.

Potrivit surselor HotNews.ro, trei ministri delegati ar urma sa gestioneze in Guvernul Ponta portofolii nou create: Turismul (separat de Ministerul Dezvoltarii Regionale), Energia (separat de Ministerul Economiei) si Administratia (separat de Ministerul de Interne).

Duminica, cel mai vehiculat nume pentru postul de ministru delegat al Energiei si Resurselor Minerale era Iulian Iancu, deputat PSD.

Aceleasi surse au mai spus ca o varianta de ultim moment pentru Ministerul Justitiei ar fi Titus Corlatean, dat initial ca posibil ocupant al fotoliului de la Ministerul Afacerilor Externe. Zilele trecute au fost vehiculate pentru Justitie numele lui Dan Sova si Catalin Predoiu (Evenimentul Zilei a publicat initial informatia legata de nominalizarea independentului Predoiu, dezmintind-o apoi in cursul zilei de luni).

Negocierile politice in interiorul USL sunt in desfasurare, astfel ca orice varianta confirmata la un moment dat poate fi invalidata pina la finalul procesului de stabilire a componentei guvernului Ponta.