Trei ministri delegati ar urma sa gestioneze in Guvernul Ponta portofolii nou create: Turismul (separat de Ministerul Dezvoltarii Regionale), Energia (separat de Ministerul Economiei) si Administratia (separat de Ministerul de Interne), au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate negocierilor din interiorul USL.

Duminica, cel mai vehiculat nume pentru postul de ministru delegat al Energiei si Resurselor Minerale era Iulian Iancu, deputat PSD.

Ministrii delegati sint membri ai Guvernului fara drept de semnatura, dar cu aparat propriu.

Aceleasi surse au mai spus ca o varianta de ultim moment pentru Ministerul Justitiei ar fi Titus Corlatean, dat initial ca posibil ocupant al fotoliului de la Ministerul Afacerilor Externe. Zilele trecute au fost vehiculate pentru Justitie numele lui Dan Sova si Catalin Predoiu (Evenimentul Zilei a publicat initial informatia legata de nominalizarea independentului Predoiu, dezmintind-o apoi in cursul zilei de luni).

Negocierile in interiorul USL sint in toi, astfel incit orice varianta confirmata la un moment dat poate fi invalidata pina la finalul procesului de stabilire a componentei guvernului Ponta. Reamintim ca Victor Ponta, premierul desemnat, a anuntat ca va face publica lista ministrilor in seara zilei de marti, 1 mai.