Parlamentarii s-au intrecut, vineri dimineata, in razboiul declaratiilor. Pedelistii si uneperistii dau ca sigur faptul ca motiunea pica si ca Guvernul Ungureanu ramane in timp ce pesedistii si liberalii proclama la fel de convinsi succesul motiunii. “Mai avem nevoie de patru voturi”, spune Victor Ponta, in timp ce alti colegi pesedisti declara la televizor pe holurile Parlamentului ca motiunea va trece la patru voturi distanta. In tot cazul, cu totii par sa fie de acord ca totul se negociaza pana in ultimul moment. Partidele si-au mobilizat oamenii pe principiul “orice vot conteaza”.Raymond Luca spune ca a lasat pana si nunta fiicei sale pentru a veni sa voteze impotriva Guvernului Ungureanu.Votul ar urma sa aiba loc in jurul orei 13.00

Sorina Placinta si Elena UdreaFoto: Hotnews
  • Ramai pe HotNews.ro pe tot parcursul dezbaterilor la motiune pentru informatii de culise din timpul negocierilor, atmosfera si interpretari transmise live din Parlament 


  • UPDATE Ora 12.00 Un moment inedit s-a consumat in timpul discursului premierului Mihai Razvan Ungureanu, cand aproape toti parlamentarii PSD au urcat pe rand langa tribuna pentru a-l saluta pe deputatul PSD Narci Ioan Chisalita prezent in parlament in scaun cu rotile. Deputatul a suferit in urma cu aproximativ un an un accident si nu a mai fost prezent in ultima perioada la lucrarile Parlamentului. 
  • UPDATE 2 Ora 13.00 Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca in acest moment soarta guvernului depinde de votul minoritatilor, care pana in prezent nu se afla in sala. "Exista de dimineata un risc real ca Guvernul Ungureanu sa pice, insa au avut loc negocieri intense cu minoritatile. Acum situatia pare mai stabila", au precizat pentru HotNews.ro sursele citate. Grupul minoritatilor numara 17 parlamentari, dintre care in acest moment doar doi sunt prezenti in sala.
  • UPDATE 3 Ora 13.25 In sala de plen, senatorul PDL Sorina Placinta a izbucnit in plans in timpul unei discutii cu Elena Udrea. Placinta era vizibil afectata in timpul discutiei. Cu putin timp in urma, Placinta a parasit sala plenului declarand ca va vota motiunea de cenzura. Emil Boc a declarat pe holurile parlamentului ca nu cunoaste decizia senatorului PDL Sorina Placinta si ca declaratiile acesteia "sunt o surpriza". 
  • UPDATE 13.50 Minoritatile au deranjate de discursul presedintelui Crin Antonescu, care le-a cerut de la Tribuna Parlamentului sa-si asume votul impotriva Guvernului Ungureanu, au declarat surse din grupul minoritatilor pentru HotNews.ro. Reprezentantii minoritatilor sustin ca vor vota impotriva motiunii.
  • UPDATE 14.00 Deputatul Adrian Dugulescu, care anuntase saptamana trecuta ca se inscrie in PNL, a declarat pentru HotNews.ro ca nu va fi prezent la motiunea de cenzura si ca sustine guvernul Ungureanu.
  • UPDATE 14.01 Liderul grupurilor minoritatilor, Varujan Pambuccian, a declarat pentru HotNews.ro ca presedintele PNL, Crin Antonescu, "a avut un discurs halucinant", facand referire la atacul la adresa minoritatilor.

Citeste si: