USL i-a propus lui Traian Basescu, la consultarile de la Palatul Cotroceni, nominalizarea lui Victor Ponta in functia de prim ministru, dupa ce cabinetul Ungureanu a fost demis in urma votarii motiunii de cenzura in Parlament.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Grupurile parlamentare ale USL, PSD, PNL si PC, considera ca in situatia politica creata dupa caderea guvernului Ungureanu nu mai avem o majoritate asa cum a fost ea pana acum asezata si cel mai mare grup politic si cel mai capabil sa constituie o majoritate e grupul nostru. I-am prezentat propunerea noastra ca Victor Ponta sa fie investit cu mandatul de premier desemnat", a declarat Crin Antonescu, la finalul scurtelor consultari de la Palatul Cotroceni.

Liderul PNL a adaugat ca presedintele a luat act de aceasta pozitie si a spus ca isi va comunica decizia la sfarsitul intregului tur de negocieri.

"Am cazut de acord ca va trebui sa facem toti eforturi pentru a avea un nou guvern investit cat mai repede", a precizat presedintele liberalilor.

"Confirm faptul ca mandatul prezentat de dl Crin Antonescu e mandatul USL, deci si al PSD, partid al carui lider sunt", a spus, la randul lui, Victor Ponta.

Citeste si: