Biroul Permanent National al PDL a avizat luni excluderea lui Cristian Preda din partid, urmand ca decizia finala in acest sens sa o ia Consiliul National de Coordonare. Votul a fost secret, au declarat surse democrat-liberale.

Cristian PredaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cristian Preda: E un abuz pus la cale de Elena Udrea. Imi voi face dreptate!

Europarlamentarul Cristian Preda considera ca decizia BPN al PDL privind excluderea sa din partid este "un abuz pus la cale de Elena Udrea" si ca isi va face dreptate.

"Este un abuz pus la cale de Elena Udrea, o forma fara fond a politicii romanesti", a declarat Preda, pentru agentia Mediafax.

Cristian Preda a adaugat ca este regretabil faptul ca BPN al PDL a cazut in capcana.

"E regretabil ca BPN al PDL a picat in capcana intinsa de cineva care acum fix trei zile spunea ca toata lumea ma vrea candidat. Imi voi face dreptate!", a afirmat Preda.

Vasile Blaga: Fiecare pe drumul lui

Presedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a afirmat, citat de Agerpres, ca nimic nu este mai periculos in fata unei campanii electorale decat sa "ai si oameni care vorbesc pe la spate".

"Nimic nu este mai periculos decat, in fata unei campanii electorale, sa nu te lupti numai cu cei cu care este normal sa te lupti, ca asa e in democratie, sa ai si oameni care vorbesc pe la spate", a spus Vasile Blaga.

Intrebat cum vede situatia din PDL referitoare la Cristian Preda, Blaga a spus: "In niciun fel. Este o propunere a BPN al PDL. Deciziile de acest gen se iau prin vot secret. Fiecare pe drumul lui".

Mediafax relateaza ca un jurnalist i-a spus lui Vasile Blaga ca Preda era "un reformator" in partid, presedintele Senatului replicandu-i: "De ce nu-l luati dvs. la Antena 3?".

Teodor Baconschi: S-a facut o evaluare a faptului ca domnul Preda s-a situat constant pe pozitii hipercritice, mai critie fata de PDL decat fata de actuala opozitie. S-a propus excluderea, nu cred ca este o decizie definitiva

Toader Paleologu a confirmat informatia si a precizat ca au existat doar doua voturi impotriva, unul al sau si celalalt "probabil" al lui "Teodor Baconschi, sau cine s-o fi simtit intelectual".

"Nu ma intimideaza nimeni in niciun fel. In trecut unii evrei au aflat ca sunt evrei atunci cand le-a spus-o cineva. Unii imi spun ca sunt intelectual intr-un mod incalificabil. Adica baga-mi-as in intelectuali", a povestit Paleologu, la iesirea de la sedinta conducerii PDL.

El a comentat ca atunci cand astfel de afirmatii sunt "acompaniate cu o propunere de excludere, nu mai e o propunere facuta la sprit".

"Voi pleda ca acest lucru sa se schimbe", a continuat Paleologu, adaugand: Sunt extrem de trist, va dati seama

Monica Macovei: Voi face tot ce pot ca excluderea lui Cristi Preda din PDL sa nu fie adoptata

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat luni ca este de partea lui Cristian Preda si ca regreta ca nu fost la sedinta BPN al PDL, pentru a vota impotriva excluderii acestuia. Macovei spune ca propunerea excluderii lui Preda "acopera balbaielile organizatorice si de strategie ale Organizatiei Bucuresti", organizatie condusa de Elena Udrea.

'Nu sunt de acord cu propunerea BPN de a-l exclude pe Cristi Preda. Trebuie acceptate şi criticile, chiar dacă sunt publice. Asta arată că suntem un partid divers, cum nu sunt alte partide care sunt monolit. În ceea ce mă priveşte voi face tot ce pot şi mă voi lupta ca această propunere de excludere să nu fie adoptată de CNC', a subliniat Monica Macovei luni seara dupa sedinta BNP.

Votul de luni vine dupa ce Silviu Prigoana, candidatul democrat-liberalilor la Primaria Bucuresti, a depus la conducerea PDL o cerere pentru exluderea din partid a lui Cristian Preda, pe motiv ca acesta l-a atacat in mod repetat atat pe el, cit si pe presedintele partidului, Emil Boc.

Prigoana anuntase inca de simbata ca va propune excluderea din partid a lui Cristian Preda dupa ce europarlamentarul s-a pronuntat in repetate rinduri impotriva propunerii lui Prigoana drept candidat la PMB.

Si luni, Preda a declarat ca-l va sustine in cursa pentru Primaria Bucuresti pe Nicusor Dan, candidat independent.

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, afirmase, in cursul diminetii, ca ar vota pentru excluderea lui Cristian Preda din partid, dar personal nu va propune acest lucru.

"Daca se propune excluderea (lui Cristian Preda), eu voi vota pentru", a spus Elena Udrea, care este si vicepresedinte al PDL.

Reactii imediate: