Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, referitor la excluderea lui Cristina Preda, ca "un asemenea om nu are ce cauta in PNL", adaugand ca nu vrea sa comenteze mai mult. Liderul USL a anuntat de asemenea ca a propus ca la Congresul partidului Sorin Frunzaverde sa fie cooptat ca vice-presedinte al PNL.

Declaratiile lui Crin Antonescu:

  • PNL isi exprima indignarea fata de modul in care domnul Mihai Razvan Ungureanu si guvernul inteleg sa abordeze si sa decida o tema de asemenea importanta cum este trema resurselor naturale ale acestei tari. Deocamdata nu discutam continutul si oportunitea deciziilor luate in cazul cuprului, Transelectrica, gazelor de sist.
  • Ceea ce este absolut incacceptabil pentru o tara democratica este ca asemenea decizii de importanta strategica legata de patrimoniul national sa fie luate intr-o totala lipsa de transparenta.
  • Nu stiu um este obisnuit domnul Ungureanu sa lucreze. Nu mi-e foarte clar nici cine l-a pus prim ministru al Romaniei. De ceea ce sunt sigur este ca dl Mihai Razvan Ungureanu nu poate proceda ca in alte parti.
  • Noi avem deja anuntata o motiune de cenzura indreptata impotriva unei decizii extrem de grave, legate de  Universitatea de Medicina din Tg Mures.
  • Cerem cat se poate de hotarat primului-ministru sa dea explicatii publice complete si pertinente asupra deciziilor pe care le-a luat si aceasta tema va face subiectul unei motiuni simple in Senat.
  • Am facut un inventar al starii frontului politic. Este foarte probabil ca opozitia actuala sa aiba o majoritate efectiva si eficienta in senatul Romaniei. Inca o data, in momentul in care aceasta majoritate va fi consacrata ca atare, noi ne vom relua activitatea in senat.
  • Domnul Sorin Frunzaverde este membru cu acte in regula al PNL (si)  am propus ca la Congres sa fie cooptat ca vicepresedinte al partidului.
  • Domnul Cristian Preda a fost tratat cu foarte multa prietenie, cu foarte multa incredere de PNL; domnul Tariceanu l-a numit secretar de stat in guvernul sau. Ce a facut dl Preda dupa aceea cu PNL, cu fostul sau sef premierul Tariceanu este arhicunoscut si din punctul nostru de vedere niciodata un asemenea om nu are ce cauta in PNL. Nu vreau sa comentez mai mult.

La randul sau, presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca PDL i-a facut un bine europarlamentarului Cristian Preda si ca el oricum nu intelegea ce cauta acesta in formatiunea democrat-liberala.

Intrebat despre decizia BPN al PDL in privinta lui Cristian Preda, Ponta a raspuns: "Eu nu inteleg ce cauta acolo. Poate doar functia de la Bruxelles. Oricum, cred ca i-au facut un bine", potrivit Mediafax.