Conservatorul Catalin Mihai Dragusanu este candidatul USL Piatra Neamt la functia de primar, informeaza Agerpres. Acesta a fost prezentat oficial, sambata, intr-o conferinta de presa. Candidatura lui Dragusanu nu este insa sustinuta de organizatia PNL Piatra Neamt, care a stabilit, in urma cu trei saptamani, prin votul biroului permanent, sa isi sustina liderul local, pe Viorel Chirila, la functia de primar.

Catalin Mihai Dragusanu (32 de ani) s-a inscris in luna februarie in Partidul Conservator si sustine ca nu a mai facut niciodata politica. "Nu am experienta politica deloc, dar sper sa compensez acest lucru cu tineretea", a declarat Catalin Vasile Dragusanu.

PNL Piatra Neamt isi sustine propriul candidat, presedintele filialei local a partidului

In urma cu trei saptamani, prin votul biroului permanent, organizatia locala a PNL a decis sa isi sustina liderul local la functia de primar. De altfel, presedintele PNL Piatra Neamt, Viorel Chirila, dar si vicepresedintele Liviu Negelschi au anuntat ca sunt dispusi sa candideze independenti la functia de primar, respectiv consilier local, dupa ce conducerea PNL a respins solicitarea acestora de a candida sub sigla PNL, in afara USL.

Potrivit protocolului USL, la Primaria Piatra Neamt a fost desemnat un candidat de Partidul Conservator. Liberalii sustin ca insa ca Dragusanu are sanse extrem de reduse in fata actualului primar PDL, Gheorghe Stefan, iar candidatul propus de PNL Piatra Neamt, Viorel Chirila, este cotat in sondaje cel mai bine dintre potentialii candidati ai USL la primarie.

Prezent la eveniment, senatorul bacauan PC Vasile Nistor, responsabil al organizatiei judetene din Neamt, a declarat ca Partidul Conservator a desemnat candidatul de la Piatra Neamt in baza protocolului USL.

"Protocolul Aliantei de Centru Dreapta si al USL a avut un algoritm de impartire a candidatilor la presedintia consiliilor judetene si la primariile resedinta de judet, iar noua ne-a revenit si primaria de la Piatra Neamt. Am avut o discutie cu presedintii filialei USL Neamt si avem toata sustinerea si asta conteaza", a declarat Vasile Nistor.

Probleme in localitatea Bicaz, din cauza impartirii candidaturilor

Senatorul PC a adaugat ca in celelalte localitati desemnarea candidatilor se va face in baza unui sondaj. Acest lucru l-a nemultumit pe viceprimarul conservator al orasului Bicaz, Mihai Sapunaru, care i-a reprosat parlamentarului ca stia ca primarii si viceprimarii in functie sunt candidati automati, relateaza agentia de presa citata.

Viceprimarul Mihai Sapunaru a solicitat conducerii centrale a PC o candidatura independenta de cea a USL, daca nu va fi desemnat candidatul Uniunii la primaria orasului Bicaz.

Tot in conferinta de presa, conducerea PC Neamt a mentionat excluderea din partid a fostului presedinte interimar, Florin Tofan, dar si a altor patru membri ai fostului birou judetean, pentru mai multe abateri de la statutul partidului.