Biroul Permanent Local al PNL Piatra Neamt a decis, vineri seara, sa trimita un ultimatum conducerii centrale a PNL pentru a clarifica situatia candidaturii la functia de primar al municipiului Piatra Neamt, relateaza Agerpres.

Daca pana luni nu vor primi nici un raspuns, liberalii din conducerea filialei locale sunt decisi sa candideze independenti la Primaria si Consiliul Local Piatra Neamt.

Biroul Permanent Local al PNL Piatra Neamt a hotarat, in unanimitate, la inceputul saptamanii, sa nu il sustina pe conservatorul desemnat de USL candidat la primarie si sa ceara conducerii centrale a partidului sa accepte candidaturi la functia de primar si la consiliul local Piatra Neamt pe liste separate de USL, sub sigla PNL.

Pentru ca nu au primit nici un raspuns la aceasta solicitare, conducerea PNL Piatra Neamt a trimis o ultima solicitare de a clarifica situatia candidaturilor separate.

Potrivit protocolului USL, la Primaria Piatra Neamt a fost desemnat un candidat de Partidul Conservator. Liberalii sustin ca acest candidat are sanse extrem de reduse in fata actualului primar PDL, Gheorghe Stefan, iar candidatul propus de PNL Piatra Neamt, Viorel Chirila, este cotat in sondaje cel mai bine dintre potentialii candidati ai USL la primarie.

Presedinte al PNL Piatra Neamt, Viorel Chirila a declarat ca va candida independent la Primaria Piatra Neamt, chiar si cu riscul de a fi exclus din partid. De asemenea, vicepresedintele PNL Piatra Neamt, Liviu Negelschi, si presedinta Organizatiei de Femei a PNL Piatra Neamt, Ecaterina Iliesii, sunt hotarati sa candideze ca independenti la Consiliul Local Piatra Neamt.

Contracandidatul actualului primar Gheorghe Stefan este Catalin Vasile Dragusanu, in varsta de 32 de ani, nominalizat de USL.