Premierul Mihai Razvan Ungureanu, aflat joi la o conferinta pe teme economice, nu a dorit sa spuna jurnalistilor daca a plecat trantind usa la ultima reuniune a coalitiei de guvernare, el incepand sa rada atunci cand i s-a adresat aceasta intrebare si iesind din cladirea in care a fost organizata conferinta, relateaza Mediafax.

Inainte sa fie intrebat despre problemele din sedinta de luni a coalitiei, Ungureanu a atentionat presa ca nu vrea sa discute politica.

La insistenta jurnalistilor de a clarifica daca a trantit usa, premierul a raspuns: "M-ati vazut pe mine acum trantind usa?".

Dupa ce jurnalistii i-au spus ca nu se refera la ce s-a intamplat la conferinta economica de joi, ci doresc sa afle daca a iesit din reuniunea de luni a coalitiei trantind usa, Ungureanu a ras si a plecat fara sa raspunda.

La inceputul acestei saptamani, presa a relatat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a parasit sedinta de luni a coalitiei, dupa ce liderii PDL i-ar fi cerut sa aloce bani pentru colegiile in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere. Seful guvernului ar fi declarat ca nu accepta presiunile politice in ceea ce priveste banii.

Surse politice au declarat pentru Mediafax ca liderii partidelor de la putere au conditionat prezenta la vot in Parlament pentru sustinerea initiativelor legislative ale Guvernului de alocarea de fonduri bugetare catre anumite circumscriptii electorale. Seful Guvernului le-a cerut sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti la discutii.

"Premierul aproape ca a trantit usa salii in care avea loc, luni, sedinta coalitiei si a spus ca nu raspunde la presiuni. <>, a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti si ei la discutii", au relatat pentru Mediafax surse politice.