Premierul Mihai Razvan Ungureanu a parasit sedinta de luni a coalitiei dupa ce liderii PDL i-ar fi cerut sa aloce bani pentru colegiile in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere. Seful guvernului a declarat ca nu accepta presiunile politice in ceea ce priveste banii.

Liderii PDL i-ar cerut premierului Ungureanu, in sedinta de luni a coalitiei, sa aloce bani pentru anumite circumscriptii electorale, prin hotarari de guvern pentru sume mici. Prim-ministrul le-ar spus ca nu se poate iar liderii de partid ar fi replicat ca in guvernul Boc s-au gasit solutii. In urma cerintei inaintate de liderii PDL, premierul a parasit sedinta spunand ca nu accepta presiuni politice in ceea ce priveste banii.

Surse politice au declarat pentru Mediafax ca liderii partidelor de la putere au conditionat prezenta la vot in Parlament pentru sustinerea initiativelor legislative ale Guvernului de alocarea de fonduri bugetare catre anumite circumscriptii electorale. Seful Guvernului le-a cerut sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti la discutii.

Potrivit surselor citate de agentia de presa, lista cu solicitari cuprinde in special alocari pentru localitatile aflate in circumscriptiile electorale in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere.

La finalul sedintei Biroului Permanent al partidului, vicepresedintele PDL Elena Udrea a infirmat ca sedinta coalitiei de guvernare ar fi fost una tensionata si ca premierul ar fi parasit mai devreme reuniunea.