Controversa cu privire la candidatura din partea PDL a omului de afaceri Silviu Prigoana pentru primaria generala a Bucurestiului a fost declansata de o declaratie a prim-vicepresedintelui democrat-liberal, Teodor Baconschi. Intr-un interviu la RFI, acesta il asemana pe Silviu Prigoana cu o "copie palida a actualului primar", Sorin Oprescu.

Teodor PaleologuFoto: HotNews / DP

Atacului politic declansat de Baconschi i s-a alaturat si un alt vicepresedinte PDL, Theodor Paleologu, care tot intr-un interviu la RFI s-a pronuntat aluziv impotriva candidaturii lui Silviu Prigoana. Acesta a replicat punand o conditie radicala pentru a accepta sa candideze: eliminarea din PDL a lui Teodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu. Intr-o nota ironica, voit caragialesca, Theodor Paleologu ii raspunde lui Prigoana printr-o postare pe Facebook.

"E foarte amuzant: Prigoana vrea acum sa fim dati afara din partid. Pentru ce? Pentru crima de lez-Prigoana?", a scris sambata dimineata Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook. "S-o fi nascut jignit, pentru ca eu nici nu i-am mentionat numele in interviul de la RFI care inteleg ca l-a enervat. E drept, am evocat faimosul plici, dar nu vad de ce s-a suparat. Credeam ca e un element de brand personal de care este mandru. Pliciul denota barbatie, autoritate, pasiune", a concluzionat Paleologu.

Intr-un interviu pentru televiziunea B1 TV, Silviu Prigoana declarase ca va candida la primaria capitalei "numai daca sunt exclusi din PDL Baconschi, Preda si Paleologu".